Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις

Μπορούμε πάντα να κατασκευάσουμε το τροπικό καλοκαίρι, με τη βοήθεια αυτών των καλοφαγικών spots που, με το διάκοσμο, τη γεύση και το mood τους, μας ταξιδεύουν σε τοπία εξωτικά.

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις

Buba Bistrot Exotique

Με τον κρεμαστό του κήπο να αγκαλιάζει όσους από τους τοίχους δεν καταλαμβάνουν συλλεκτικά memorabilia, ταξιδιωτικά σουβενίρ και επιβλητικά collector’s αντικείμενα, το εξωτικό μπιστρό του «Buba» κινείται στον κοσμοπολιτισμό των ατμοσφαιρικών μπιστρό της Ανατολής. Ένα ταξίδι από μόνα τους, τα πιάτα σταχυολογούν τα καλύτερα της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ με ολίγο από Πεκίνο, σε ένα ιδιοσυγκρασιακό πανόραμα που σου σφραγίζει το διαβατήριο με τη νοστιμάδα του.

Δοκιμάστε τα βιετναμέζικα ρολάκια ρυζιού, με πάπια, φρέσκα λαχανικά και sweet chilly, αλλά και τις φτερούγες κοτόπουλου με μαρινάδα από fish sauce.

Dos Hermanos

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 1

Το αυθεντικό μεξικάνικο της Αθήνας μάς υποδέχεται όλο το καλοκαίρι στον ολάνθιστο κήπο του, όπου υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρίντα Κάλο και με οδηγό τις αυθεντικές συνταγές του Πιτ Μαραγκού, μια λατινοαμερικανική γειτονιά μάς τυλίγει με το ξεσηκωτικό της τέμπο. Tραγανές tortillas, απολαυστικά nachos και σπεσιαλιτέ, όπως το mole με κοτόπουλο, γεμίζουν το τραπέζι με ατόφιο μεξικάνικο ταμπεραμέντο, όσο η βραβευμένη μπάρα μιξάρει τις καλύτερες margaritas της πόλης.

Δοκιμάστε την ταλιάτα Iberico σε μυστική και μπαχαρένια μεξικάνικη μαρινάδα, αλλά και το πληθωρικό chili con carne.

Andaman

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 2
©Leonidas Toumbanos

Περιστοιχισμένη από τροπικά φυτά, η ταράτσα του ταϊλανδέζικου των Πετραλώνων είναι μια πύλη προς την Άπω Ανατολή, όπου το σκηνικό με χρώματα, μυρωδιές και φώτα, συνδιαλέγεται με το αστικό τοπίο της γειτονιάς, για να συνθέσουν ένα κινηματογραφικό καρέ με ύφος Μπανκόγκ. Πιάτα σαν το Jasmine Thai Royale, με πράσινο κάρι και κοτόπουλο σε γάλα καρύδας, ανεβάζουν τον εξωτισμό, ενώ η ευρηματική μπάρα υπογραμμίζει το tropical αίσθημα.

Δοκιμάστε τα χειροποίητα dumplings με κιμά ζυμωμένο με μπαμπού, τζίντζερ και μανιτάρια, αλλά και τα καπνισμένα φιλετάκια πάπιας με φρέσκα λαχανικά.

Noah

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 3

Με το εμβληματικό σιντριβάνι να μας υποδέχεται και το αυθεντικό μποέμικο mood να πάλλεται στον παραδεισένιο κήπο του, το «Noah» συνθέτει για άλλη μια χρονιά σκηνικό βγαλμένο κατευθείαν από τις καλοκαιρινές μας καρτ ποστάλ. Την easy going, εξωτική του ατμόσφαιρα ακολουθεί και το φετινό μενού, με τη σεφ Ελένη Σαράντη να παρασέρνεται από την ατμόσφαιρα του χώρου και να ξεκινά ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου.

Δοκιμάστε το λαβράκι με edamame, σούπα καλαμποκιού και φύκια wakame, αλλά και το καθημερινό brunch με αναζωογονητικά super bowls και χορταστικά αβγομαγειρέματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.