Ο χάρτης του cold brew

Έξι spots για παγωμένο καφέ αξιώσεων, που παράγεται από εκλεκτά χαρμάνια με κορυφαία χαρακτηριστικά, μας βοηθούν να ξορκίσουμε τον καύσωνα της πόλης, ταξιδεύοντάς μας στους τροπικούς με τις καθαρές και απολαυστικές, φρουτένιες γεύσεις τους

Ο χάρτης του cold brew

Anana Coffee Food

Κέντρο

Με βερολινέζικη αισθητική, λουσμένη στον αθηναϊκό ήλιο που εισβάλλει από τις μεγάλες τζαμαρίες και κάνει τα μωσαϊκά να λάμπουν, το «Anana» έχει γίνει σημείο αναφοράς στην Πραξιτέλους, και ο cold brew από specialty χαρμάνια δίνει γεύση στις τσάρκες μας στο κέντρο, με το πρόγραμμα ανακύκλωσης των funky συσκευασιών να γίνεται έξτρα αφορμή για επισκέψεις.

Redd Coffee

Κολωνάκι, Γλυφάδα

Ο χάρτης του cold brew - εικόνα 1

Κρυστάλλινος σε γεύσεις και αρώματα, ο cold brew του «Redd» περνά δυο φορές από απόσταξη 12 ωρών. Έτσι, απαλλαγμένος ολοκληρωτικά από ιζήματα που θα μπορούσαν να τον οξειδώσουν, κρατά τη φρεσκάδα του ζωηρή για εβδομάδες μετά το άνοιγμα, ενώ τα καταστήματα επιβραβεύουν την επιστροφή της μινιμαλιστικής συσκευασίας για ανακύκλωση.

Dope

Κέντρο

Ο χάρτης του cold brew - εικόνα 2

Γωνία Αθηνάς και Βύσσης, στο ισόγειο ενός παλιού ανακαινισμένου κτιρίου, το «Dope» έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο αγαπητά pit stops, χάρη στην ικανότητά του να μας φτιάχνει τη διάθεση με τα μυρωδάτα χαρμάνια και τα λαχταριστά σνακ του. Η εξειδίκευσή του σε εκλεκτά χαρμάνια συμπυκνώνεται σε ατομικές συσκευασίες, ιδανικές για take away και βόλτες.

The Roosters

Περιστέρι, Βριλήσσια

Ο χάρτης του cold brew - εικόνα 3

Καρπός του πάθους του Χρήστου Καβράκου για την ανακάλυψη εξαιρετικών κόκκων καφέ ανά την υφήλιο, το «The Roosters» έγινε πρόσφατα η πηγή του specialty καφέ στο Περιστέρι, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού βρήκε θέση και στα Βριλήσσια. Δέκα επιλεγμένες ποικιλίες καβουρδίζονται καθημερινά, ενώ η ειδική τεχνική ταχείας εκχείλισης δίνει στον cold brew φρεσκάδα σπάνιας διάρκειας. Οργανικός καφές απ' την Αιθιοπία, με το γεμάτο σώμα και τη γλυκιά φρεσκάδα του ως βασικά χαρακτηριστικά, βρισκει εδώ την ιδανική του έκφραση, και πλουτίζει το ποτήρι μας με εξωτικά αρώματα παπάγιας και ανανά.

Warehouse

Εξάρχεια, Πλάκα, Καλλιθέα

Ο χάρτης του cold brew - εικόνα 4

Αll-day concept με προσεγμένο καφέ, φαγητό και κρασί, που ξεκίνησε από τα Εξάρχεια πριν ανέβει στην Πλάκα για να κατρακυλήσει ως την Καλλιθέα, το «Warehouse» μπορεί να έχει ξετυλίξει ταλέντα που το κάνουν να αψηφά την κατηγοριοποίηση, η ειδικότητά του στον καφέ όμως παραμένει αδιαμφισβήτητη, και οι εξαιρετικοί του cold brew είναι ακόμα μία απόδειξη.

The Underdog

Θησείο

Ο χάρτης του cold brew - εικόνα 5

Πρωταθλητής στην εξάπλωση της κουλτούρας του καλού καφέ στην πόλη, με πολυνίκες baristas στις τάξεις του και την εδραίωση του brunch ανάμεσα στις δάφνες του, εκτός από ένα χάρμα ιδέσθαι κτίριο για σκηνικό, στη φαρέτρα του έχει κι εξαιρετικά χαρμάνια cold brew, που ανεβάζουν γευστικές στροφές όταν συνδυάζονται με τα εκλεκτά σνακ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.