Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί

Ταυτισμένα με παρεΐστικες εξόδους διαχρονικής νοστιμιάς, τα ένα-κι-ένα μεζεδοπωλεία της εκλεκτής οικογένειας Τζίτζικας και Μέρμηγκας είναι από τα πρώτα στέκια που μας έρχονται στο μυαλό για να ξαναβρεθούμε έξω με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί

Ταυτισμένα με παρεΐστικες εξόδους διαχρονικής νοστιμιάς, τα ένα-κι-ένα μεζεδοπωλεία της εκλεκτής οικογένειας Τζίτζικας και Μέρμηγκας είναι από τα πρώτα στέκια που μας έρχονται στο μυαλό για να ξαναβρεθούμε έξω με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί - εικόνα 1

Οικείες γεύσεις, αγαπημένες συνταγές που μυρίζουν Ελλάδα και «πειράζονται» εμπνευσμένα από τους σεφ, φιλικό, μοντέρνο στήσιμο και ευγενικό προσωπικό αποτίνουν σύγχρονο φόρο τιμής στην παραδοσιακή ελληνική μπακαλοταβέρνα – από εδώ ξεκίνησε, άλλωστε, πάνω από δύο δεκαετίες. Η επιτυχία τους μέχρι σήμερα δείχνει ότι εδώ παίρνουν σοβαρά υπόψη τους την ποιότητα. Από την καρδιά της Αθήνας, στα ευρύχωρα πεζοδρόμια της οδού Μητροπόλεως, μια ανάσα από το Σύνταγμα, μέχρι το δροσερό στέκι της Κηφισιάς, στον ήσυχο πεζόδροµο της οδού Δροσίνη, δίπλα από το εµπορικό κέντρο, κι από τον πρώτο διδάξαντα στην πλατεία Παπαδιαμάντη στα Πατήσια που πλέον ποντάρει στη θράκα ως «Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα κάρβουνα» μέχρι το δημοφιλές πόστο στην καταπράσινη αυλή στο Χαλάνδρι, ο δικός σας «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» σας περιμένει να ανανεώσετε το ραντεβού σας με τις νοστιμιές της κουζίνας.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί - εικόνα 2
Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί - εικόνα 3

Οι εκλεκτές ελληνικές πρώτες ύλες δίνουν τον τόνο στο μενού και αναδεικνύονται έξυπνα σε πιάτα που γιορτάζουν την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της ποντάροντας στο τρίπτυχο: αγνές πρώτες ύλες, δοκιμασμένος συνδυασμός υλικών, δημιουργικότητα.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί - εικόνα 4

Πληθωρικές σαλάτες με ελληνικά deli, εμπνευσμένα ορεκτικά, ελληνικά ΠΟΠ τυριά, διαλεχτά κρέατα στα κάρβουνα και θαλασσινές δημιουργίες δίνουν το «παρών» στο μενού, ενώ ποικιλία σε ελληνικά κρασιά, τσίπουρα, ούζα και μπίρες περιμένουν να τα συνοδεύσουν ιδανικά και να πρωταγωνιστήσουν στις προπόσεις για καλό καλοκαίρι!

Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί - εικόνα 5

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα

Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.