Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός

Ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης ανανεώνει τη γευστική πρόταση στην κορυφή του ξενοδοχείου «Athens Capital Hotel» με μοντέρνες σπεσιαλιτέ που ανταγωνίζονται τις αναπάντεχες βίστες στη βραδινή Αθήνα.

Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός

Η αρτιστίκ αύρα που εισπράττεις με το που μπαίνεις στο «Athens Capital Hotel» σε ακολουθεί ως την κορυφή του, με σημείο αναφοράς την άκρως εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση του Γιώργου Λάππα «Mappemonde», που διατρέχει ολόκληρη τη ραχοκοκαλιά του πολυτελούς ξενοδοχείου και δίνει στο πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό roof top restaurant το όνομά του.

Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός - εικόνα 1
Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός - εικόνα 2

Η θέα είναι το πρώτο και εντελώς αυθόρμητο wow factor του χώρου καθώς σου προσφέρει μια οπτική της νυχτερινής Αθήνας που δεν έχεις ξαναδεί, χωρώντας ταυτόχρονα την κομψή σιλουέτα της «Μεγάλης Βρεταννίας», με την Ακρόπολη για κορόνα της, αλλά και την Πανεπιστημίου στην ολότητά της. Το δεύτερο στοιχείο της έκπληξης εισέρχεται στην εξίσωση στη συνέχεια, καθώς δοκιμάζεις την ωραία κουζίνα του Δημήτρη Μπούτσαλη. Ο ταλαντούχος και βραβευμένος κατά τη θητεία του στο «GB Roof Garden» σεφ, έχοντας στο πλάι του τον Δημήτρη Αρσενίδη, προτείνει ένα θαυμάσιο ρεπερτόριο μοντέρνων γεύσεων που έχουν συχνά-πυκνά ελληνική αφετηρία, όντας παράλληλα λεπτοδουλεμένες, με ωραίες υφές και ενδιαφέρουσες συνθέσεις.

Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός - εικόνα 3

Σ’ αυτό το τερέν, θα ξεχωρίσω την εκδοχή του σεφ για τη χωριάτικη σαλάτα, που έρχεται ως φαντεζί τάρτα φτιαγμένη από χαρούπι· δίπλα της σας προτείνω να ανακαλύψετε το πολύ καλό ταρτάρ καραβίδας Ευβοϊκού που δροσίζεται σε μια καλοκαιρινή γκασπάτσο από ροδάκινο, όπως και το μοσχαρίσιο ταρτάρ που σερβίρεται εντυπωσιακά μέσα σε κόκαλο με το μεδούλι του. Δύο ακόμα πιάτα, πιο πληθωρικά στη σύλληψή τους, αλλά με καλές ισορροπίες, είναι τα ψητά χτένια αλά πολίτα, που έρχονται με σωστά βρασμένα χόρτα και μύδια που υπογραμμίζουν την έμφυτη φινέτσα του πρωταγωνιστή, καθώς και η βαθιάς νοστιμιάς καρμπονάρα με χειροποίητα τορτέλι, τραγανό γκουαντσιάλε και αφρό παρμεζάνας που κρύβει μέσα του κρόκο αβγού κονφί. Στα κύρια πιάτα, τώρα, η κουζίνα κάνει προτάσεις είτε με κρέας, σαν το υπέροχα μελωμένο καρέ αρνιού συνοδεία μιας εξαιρετικής μελιτζάνας παπουτσάκι που θα έστεκε άνετα από μόνη της ως πιάτο, είτε με ψάρι, από τις οποίες τιμήσαμε τη χυμώδη σφυρίδα ατμού, που ντύνεται με κρέμα κακαβιάς και σερβίρεται σε ένα ιδιαίτερα ντελικάτο κονσομέ από λεμονόχορτο.

Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός - εικόνα 4

Τα επιδόρπια που δημιουργεί η pastry chef του ξενοδοχείου Νάντια Μακρυγιάννη, υπό την υψηλή εποπτεία του βραβευμένου pâtissier Arnaud Larher, γράφουν ωραίο γλυκό φινάλε, με καλύτερο το «γαλανόλευκο» τιραμισού με μέλι και μπισκότο καφέ.

Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός - εικόνα 5

Περισσότερες πληροφορίες

Mappemonde

Ξεν. «Athens Capital Hotel - MGallery Collection», Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.