Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο

Στο γήπεδο τις είδαμε, αλλά στο πιάτο πώς τα πάνε; Βρίσκουμε τους top scorers των εθνικών γεύσεων Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Τσεχίας, και τσεκάρουμε τις επιδόσεις τους στο τραπέζι, με εμβληματικά πιάτα να πασάρουν νοστιμιά.

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο

Ιταλία «Il Trovatore»

Αφιερωμένο στον μεγάλο τροβαδούρο, Αντρέα Μποτσέλι, στον οποίο αποτίνει φόρο τιμής μια γωνιά του μαγαζιού με υπογεγραμμένους δίσκους και φωτογραφίες, το «Il Trovatore» είναι ένα πιο-ιταλικό-δεν-γίνεται στέκι του Παλαιού Φαλήρου, όπου οι γεύσεις της Μπότας σερβίρονται στην καλύτερη εκδοχή τους. Ο σεφ Pino Saccheri υπογράφει αέρινη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά σε εντελώς ιταλικές εκδοχές, όπως τα maccheroni alla norma, αλλά και δυνατές σπεσιαλιτέ, όπως η ζουμερή και τραγανή cotoletta Milanese.

Ισπανία «Dos Gardenias»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 1

Όχι ακριβώς εστιατόριο, αλλά σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη της Αθήνας για να καταευχαριστηθείς pintxos και paella παρέα με αυθεντική sangria,μπίρες και κοκτέιλ, το σπανιόλικο στέκι του Ψυρρή, με την αδυναμία στις αποικίες της Καραϊβικής, σερβίρει στο τραπέζι το ταμπεραμέντο της χώρας κι ύστερα το βλέπει να ξεπηδά και να αγκαλιάζει όλη τη γειτονιά, με τον ίδιο τρόπο που οι ατμοσφαιρικές μουσικές και τα φευγάτα χρώματα αγκαλιάζουν το mood των θαμώνων.

Γαλλία «Brio Bistrot»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 2

Ο σεφ Jean-Charles Mtayer μάς συστήθηκε μέσα από χρυσοσκουφάτες δημιουργίες που τον οδήγησαν σε εμβληματικά εστιατόρια της υψηλής γαστρονομίας· φέτος, όμως, αποφάσισε να ξεδιπλώσει τον πιο casual χαρακτήρα του με τα «Brio Bistrot». Μια ολότελα απολαυστική, χαλαρή εκδοχή της φινετσάτης του γευστικής υπογραφής, τα δύο μπιστρό των βορείων προαστίων, σε Ν. Ερυθραία και Χαλάνδρι, σερβίρουν το καθημερινό πρόσωπο της γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας, με τη δράση να ξεκινά από νωρίς με πρωινό, και να καταλήγει σε κλασικές σπεσιαλιτέ στη βραδινή κάρτα.

Τσεχία «Svejk»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 3

Τσέχικο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο, με ιστορία που πάει πίσω στο 1982, εσωτερικό που παραπέμπει στις αυθεντικές μπαρόκ μπιραρίες της Τσεχίας, αλλά και μια αυλή-διαμάντι, που θυμίζει ευρωπαϊκό σταθμό τρένου, το «Svejk» δανείζεται το όνομά του από τον μυθιστορηματικό «Καλό στρατιώτη Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ, ενώ η κουζίνα του είναι ένα πανόραμα των παραδόσεων της κεντροευρωπαϊκής χώρας, με το γκούλας του να κουβαλάει το λάβαρο και τα μοσχαρίσια και χοιρινά του σνίτσελ να ακολουθούν σε ρόλο παραστάτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Gardenias

Ήβης 21, Ψυρρή
  • Bars

Il Trovatore

Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.