Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον

Με το βλέμμα στραμμένο στην επανεκκίνηση της εστίασης, σταχυολογούμε ενδιαφέρουσες ιδέες που θα πασπαλίσουν τις πασχαλινές ημέρες στο σπίτι με τις γεύσεις και τα αρώματα της παράδοσης.

Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον

Με το βλέμμα στραμμένο στην επανεκκίνηση της εστίασης, σταχυολογούμε ενδιαφέρουσες ιδέες που θα πασπαλίσουν τις πασχαλινές ημέρες στο σπίτι με τις γεύσεις και τα αρώματα της παράδοσης.

Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον - εικόνα 1
Η «Μπεμπέκα» βάζει στο παιχνίδι δύο σπέσιαλ μαγειρίτσες κατόπιν προπαραγγελίας

Μπεμπέκα

Η όμορφη μοντέρνα ταβέρνα του Χαλανδρίου με τη νοσταλγική αύρα στην ατμόσφαιρα φροντίζει πάντα να διανθίζει τον πλούσιο κατάλογο της με πιάτα που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Τις ημέρες του Πάσχα λοιπόν βάζει στο παιχνίδι δύο σπέσιαλ μαγειρίτσες κατόπιν προπαραγγελίας, μία παραδοσιακή με αυγολέμονο και αρνίσια συκωταριά από την Εύβοια, και μία vegetarian με φρέσκα μανιτάρια και μυρωδικά.

Nice n easy

Το Πάσχα χτυπά την πόρτα των αγαπημένων gourmet & bio healthy εστιατορίων στο Κολωνάκι και την Κηφισιά, φέρνοντας μαζί του μια σειρά από πολύ ταιριαστά πιάτα στο πνεύμα των ημερών. Μαγειρίτσα παραδοσιακή ή vegan με φρέσκα μανιτάρια και μυρωδικά, κοκορέτσι ρουμελιώτικο, κατσικάκι στη λαδόκολλα αλλά και αρωματική πορτοκαλόπιτα για γλυκό φινάλε. Δείτε αναλυτικά το πασχαλινό μενού εδώ.

Βλάσσης

Με πολλά λαδερά και νηστίσιμα (από γεμιστά και μπριάμ μέχρι κουνουπίδι γιαχνί, σελινόριζα αλά πολίτα και κριθαρότο με γαρίδες) νοστιμίζει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα το διαχρονικό εστιατόριο των Ιλισίων. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η παραδοσιακή μαγειρίτσα θα είναι διαθέσιμη για delivery και takeaway τη Μεγάλη Παρασκευή.

Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον - εικόνα 2
Πάσχα με το άρωμα της παράδοσης προτείνει το πολυτελές ξενοδοχείο St. George Lycabettus

St. George Lycabettus

Πάσχα με το άρωμα της παράδοσης προτείνει το πολυτελές ξενοδοχείο στις πλαγιές του Λυκαβηττού. Ο executive chef Βασίλης Μήλιος έχει ετοιμάσει ειδικά μενού πέντε σταδίων για το Μεγάλο Σάββατο και την ημέρα του Πάσχα που κοστίζουν € 39 κατ’άτομο και περιλαμβάνουν από μαγειρίτσα με κατσικίσια συκωτάκια και ρουμελιώτικο κοκορέτσι μέχρι κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα με χαλούμι και πράσινα σπαράγγια.

Μπουκιά και συχώριο

Η γνωστή αλυσίδα με την σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη σε Κηφισιά, Νέο Ψυχικό και Μαρούσι φέρνει στο τραπέζι μας του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής όλα τα απαραίτητα των ημερών. Κόκκινα αυγά, μαγειρίτσα κλασική ή χορτοφαγική, γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, αρνάκι ελληνικό με το κιλό αλλά και φρικασέ.

Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον - εικόνα 3
Φίνα macaron, σοκολάτες, εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά και τσουρέκι από το GB Corner Gifts & Flavors

GB Corner Gifts & Flavors

Είναι από τις πιο αγαπημένες μας αθηναϊκές «γωνιές» το πανέμορφο κατάστημα στο ισόγειο του εμβληματικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος «Μεγάλη Βρεταννία» που τέτοιες μέρες φορά παραδοσιακά τα πασχαλινά του. Ξεχωρίζουν τα φίνα macaron, οι σοκολάτες και τα εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά από τον βραβευμένο Γάλλο pastry chef Arnaud Larher, αλλά και το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι που φτιάχνεται στο ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου. Για παραγγελίες εδώ.

NJV Athens Plaza

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το catering του πολυτελούς ξενοδοχείου στο Σύνταγμα προτείνει μια πραγματική πασχαλινή πανδαισία για όσους σχεδιάζουν ένα ξεχωριστό εορταστικό τραπέζι στο σπίτι, που περιλαμβάνει από παραδοσιακή μαγειρίτσα, σαλάτες και πίτες, μέχρι αρνί (μισό ή ολόκληρο) στις κληματόβεργες, γαρδουμπάκια, αλλά και παραδοσιακά γλυκά. Οι παραγγελίες γίνονται δεκτές έως και τη Μεγάλη Τετάρτη στο 2103352400, με ελάχιστη χρέωση τα € 150.

Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον - εικόνα 4
Δεκαοκτώ διαφορετικές επιλογές για κάθε περίσταση στα καλάθια του A Magic Cabinet

A Magic Cabinet

Φορτωμένα εκλεκτά ελληνικά deli σε διάφορους συνδυασμούς έρχονται στο σπίτι τα υπέροχα ανοιξιάτικα και πασχαλινά καλάθια της πλατφόρμας με την υπογραφή της Ευγενίας Χανδρή, που φέτος προσφέρονται σε δεκαοκτώ διαφορετικές επιλογές. Καθένα από αυτά εξυπηρετεί διαφορετικές διαθέσεις και περιστάσεις, όπως για παράδειγμα ένα πλούσιο πρωινό, ένα απογευματινό κοκτέιλ στη βεράντα ή ένα σπέσιαλ BBQ με τα όλα του, και μπορείτε να τα βρείτε όλα μαζί εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.