Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ετοιμάζει νέο εστιατόριο με… χαρουποτυλιχτά!

Η «Χαρουπιά» έρχεται σύντομα για να διανείμει κατ' οίκον αγαπημένες γεύσεις του βραβευμένου σεφ απ’ όλον τον κόσμο, ιδωμένες από ελληνική σκοπιά και τυλιγμένες σε πίτες χαρουπιού.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ετοιμάζει νέο εστιατόριο με… χαρουποτυλιχτά!

Η σχέση του Γιάννη Μπαξεβάνη με το χαρούπι είναι σχεδόν υπαρξιακή: ήταν ο πρώτος σεφ που ανέδειξε την πολυπρόσωπη δυναμική αυτού του παραμελημένου υλικού, κι ενσωματώνοντάς του βαθιά στο γαστρονομικό του λεξιλόγιο, το μεταμόρφωσε σε πρωταγωνιστικό ιδίωμα τοπικών κουζινών (στην Κρήτη αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι σε μενού που καλύπτουν όλο το φάσμα από τις παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια), αλλά και έναν από τους πιο δυνατούς guest stars του γευστικού παλμαρέ όλης της Ελλάδας. Είναι απολύτως ταιριαστό, λοιπόν, να μονοπωλήσει πια όχι μόνο τη μαρκίζα, αλλά και όλον τον γευστικό καμβά του νέου εγχειρήματος του πολυβραβευμένου σεφ.

«Χαρουπιά», λοιπόν, θα λέγεται το νέο εστιατόριο του σεφ που, με έδρα το Χαϊδάρι και όχημα το αγαπημένο του υλικό, θα τυλίγει… τον κόσμο ολόκληρο σε πίτες. Και μάλιστα πίτες λεπτές, τραγανές και μυρωδάτες, ψημένες στο ανατολίτικο σάτζι, χωρίς ίχνος λαδιού. Τα χαρουποτυλιχτά του, βασισμένα σε αναμνήσεις από τα ταξίδια του αεικίνητου σεφ, θα εμπνέονται από τις γεύσεις του πλανήτη, θα παρασκευάζονται όμως αποκλειστικά με ελληνικά υλικά, διαλεχτά κρέατα και ολόφρεσκα λαχανικά.

Μαριναρισμένο κοτόπουλο, σάλτσα γιαουρτιού με τζίντζερ, λάιμ και την πινελιά του σεφ, συνθέτουν το τυλιχτό του Ντουμπάι, πανσέτα χοιρινή, σάλτσα ντομάτα, πιπεριά, καλαμπόκι, μαρούλι και λιωμένο τυρί φέρνουν στις πίτες του Μπαξεβάνη γεύσεις από το Μεξικό, και τραγανά φαλάφελ με ταμπουλέ, αρωματικό γιαούρτι με ταχίνι, μαρούλι και ντομάτα κλείνουν τη νοστιμιά της Συρίας σε μια μπουκιά. Πατάτες σωτέ με μπέικον και αρωματικά πρωταγωνιστούν στα συνοδευτικά, με τον τρόπο παρασκευής να εγγυάται ότι το πιάτο θα φτάσει στο σπίτι μας ακριβώς όπως το σχεδίασε ο σεφ, ενώ γλυκά μυζηθροπιτάκια χαρουπιού και αφράτο, αρωματικό χαρουπόψωμο, παρασκευασμένο με την μοναδική, προσωπική του συνταγή ζύμης, συμπληρώνουν το πανόραμα ενός υλικού που, εκτός από διατροφικό superfood, αποτελεί και σούπερ πρεσβευτή της ελληνικής νοστιμιάς.

Η «Χαρουπιά» θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 21 Φεβρουαρίου, αρχικά εξυπηρετώντας Χαϊδάρι και Άνω Λιούμη, με παραγγελίες στο 2105311616 και το https://charoupia.baxevanis.com/.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.