Zaz: Αεράτο dining κάτω απ’ τ’ αστέρια

Το πολυπρόσωπο στέκι της Κάντζας αγκαλιάζει τους θαμώνες του με χαλαρωτικό after-summer mood και δυνατή cocktail list, ενώ η ομάδα της κουζίνας σερβίρει γεύσεις κοσμοπολίτικης αισθητικής με ελληνικό πρόσημο.

Zaz: Αεράτο dining κάτω απ’ τ’ αστέρια

Αυτό που χαίρομαι περισσότερο είναι ότι μπορέσαμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο μαγαζί στη γειτονιά που μεγάλωσα», λέει με ικανοποίηση ο Βίκτωρας Κουρούπης, βετεράνος της εστίασης εντός κι εκτός Αθήνας και ο ένας εκ των ιδιοκτητών, όταν μας υποδέχεται στον όμορφο, άνετο χώρο του «ZAZ». Κι αυτό είναι ακριβώς το στοιχείο που δίνει σ’ αυτό το πολυπρόσωπο στέκι της Κάντζας τον πυρήνα της χαλαρωτικής αύρας του: Ατμοσφαιρική, κομψή, μοντέρνα κι αεράτη, η χωρισμένη σε διάφορα επίπεδα αυλή του είναι προικισμένη με αυτή την αδιόρατη, αλλά αισθητή χάρη των μαγαζιών που έχουν αγαπηθεί από τη γειτονιά τους τόσο, ώστε μια τυχαία Τετάρτη του αποκαλόκαιρου να είναι σχεδόν γεμάτα, με θαμώνες που απολαμβάνουν την οικειότητα ενός χώρου τον οποίο νιώθουν πραγματικά δικό τους.

Νεαρά ζευγαράκια, διάσπαρτα στο open air κομμάτι της αυλής, χαζεύουν τη φεγγαράδα ή επιβλέπουν το πηγαινέλα του μαγαζιού απ’ τα μεταλλικά stools, ενώ ευδιάθετες γυναικοπαρέες, σε mood σβησίματος από τις διακοπές, κυριαρχούν στο χώρο του εστιατορίου, όπου τα απλόχωρα τραπεζάκια κρυφοκοιτούν προς το μεγάλο bar με τα ρετρό πλακάκια. Εδώ, ο Louis Rofy δίνει ρέστα με πειραγμένες εκδοχές κλασικών κοκτέιλ, αλλά και πρωτότυπες δημιουργίες που συμπυκνώνουν τη γεύση του καλοκαιριού, δίνοντας ωραίο lead in στα πιάτα που ετοιμάζει η κουζίνα.

Zaz: Αεράτο dining κάτω απ’ τ’ αστέρια - εικόνα 1

Δοκιμάστε το φρουτώδες αλλά στιβαρό Stomp That που, με βάση το ρούμι και τον πουρέ ανανά αλλά και νόστιμες πιπεράτες νότες από τζίντζερ και triple sec spicy syrup, προετοιμάζει με χάρη την παλέτα για τις γεμάτες φρεσκάδα γεύσεις και τα αρώματα που φέρνει στο τραπέζι η αριστοκρατική Burrata, με προζυμένιο ψωμί και ψητά ροδάκινα να απογειώνουν τη βουτυρένια εκφραστικότητα της mozzarella buffalo, σιγοντάροντας τις φρουτένιες νότες από τα ντοματίνια.

Το καλοκαιρινό κι ανάλαφρο Salmon Bowl, με άριστα ψημένο σολομό, μάνγκο, αβοκάντο και φρέσκα αρωματικά, παίρνει ενδιαφέρουσες ελληνικές στροφές χάρη στο φαγόπυρο που αντικαθιστά συνήθεις υπόπτους όπως οι κινόες και τα τσία, ενώ η περιπετειώδης διάθεση που μπορεί να μη «βγαίνει» σε πιάτα όπως η ταλιάτα μόσχου με φάβα wasabi και wakame, κερδίζει τις εντυπώσεις σε άλλες της εκφράσεις – το μοσχαρίσιο φιλέτο με ζωμό μπέικον, λόγου χάρη, ή ο σολομός με κέτσαπ παντζαριού, χάρη στην παιχνιδιάρικη τσαχπινιά τους αποσοβούν τις όποιες μικροαστοχίες στα ψησίματα, γυρίζοντας την παρτίδα υπέρ τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.