Τα καλύτερα πιάτα της αττικής αμμουδιάς για να χαρείτε αυτό το καλοκαίρι

Όσο κρατάει ο Αύγουστος, οι ξαπλώστρες της Αθήνας έχουν σοβαρό αβαντάζ έναντι των τραπεζιών, όσο «πάνω στο κύμα» και να βρίσκονται. Για να βγούμε κερδισμένοι απ’ τη μονομαχία τους, εντοπίσαμε τα καλύτερα πιάτα που μπορούμε να δοκιμάσουμε, χωρίς καν να σηκωθούμε από το sunbed μας.

Τα καλύτερα πιάτα της αττικής αμμουδιάς για να χαρείτε αυτό το καλοκαίρι

Σε ένα σκηνικό όπου η ζέστη δεν λέει να κοπάσει και η θάλασσα δεν σταματά να σαγηνεύει, οι ξαπλώστρες της Αθήνας είναι εύκολα νικήτριες στο μπρα ντε φέρ τους με τα τραπέζια της παραλιακής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγούμε εμείς χαμένοι στο γευστικό τερέν.

Hit του φετινού καλοκαιριού, χάρη στην απαλή boho ατμόσφαιρα και το διάχυτο party mood που αντανακλά τις αναφορές του στην κουλτούρα των ακτών του Γιουκατάν, το «Coyoacan Playa» μεταφέρει την Med-Mex μείξη του μενού του και στην ξαπλώστρα, εμπλουτισμένη με μπόλικες healthy επιλογές. Μπολ γιαουρτιού με δημητριακά, πληθωρικές σαλάτες και φρούτα εποχής φέρνουν φρεσκάδα στην αμμουδιά, sushi rolls δίνουν κοσμοπολίτικη νότα στην ηλιοθεραπεία μας, όμως για πιο απαιτητικές ορέξεις, τα Tacos Tempura de Gambas, με τραγανή και ζουμερή γαρίδα τεμπούρα αγκαλιασμένη από πικάντικη μαγιονέζα αλλά και το Tuna Poke Bowl με μαριναρισμένο τόνο σε σουσάμι, δεν έχουν τυχαία αναδειχθεί σε best sellers της παραλίας του «Varkiza Resort».

Τα καλύτερα πιάτα της αττικής αμμουδιάς για να χαρείτε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 1
Οι τραγανές γαρίδες του «Privilege Beach House» νοστιμίζουν ακόμη περισσότερο όταν τρώγονται πάνω στην πλαζ
Τα καλύτερα πιάτα της αττικής αμμουδιάς για να χαρείτε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 2
Το «Four Seasons» διαθέτει υψηλού επιπέδου sun and fun αποδράσεις αλλά και γευστικές απολαύσεις

Μια από τις πιο ηχηρές μετακομίσεις του φετινού καλοκαιριού, η μετακίνηση του «Privilege» στην παραλία του Astir Beach γέννησε το «Privilege Beach House», όπου σε ένα χώρο premium αισθητικής και προσεγμένων παροχών, ο Κώστας Τερζούδης με την επιμέλεια του Νίκου Θωμά σχεδίασαν ένα bistronomy λογικής μενού, που παρουσιάζει τα πολλά πρόσωπα των ταλαντούχων σεφ του. Ανάμεσά τους, το beach menu του φινετσάτου χώρου, που ξεκινά από νωρίς το πρωί με τραγανές πίτσες, wraps και quinoa bowls, για να αποκαλύψει πιο πλούσιες cosmo-comfort γεύσεις από τη 1 το μεσημέρι και μετά. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στα crab burgers, με ολόκληρο καβούρι, πικάντικη μαγιονέζα, wakame και γλυκοπατάτα, και στην ωδή στο τραγανό τσιμπολόγημα που είναι τα Shrimps & Chips, με γαρίδες τεμπούρα, chips από λαχανίδα, ταραμά, τζίντζερ και αυγά ρέγγας.

Στη δυτική πλευρά του Λαιμού, το ξενοδοχείο «Four Seasons» (Απόλλωνος 40, 2108901000) ενδείκνυται για υψηλού επιπέδου sun and fun αποδράσεις, με τις τρεις ιδιωτικές παραλίες του αλλά και τη μαγευτική πισίνα Nafsika στη διάθεση και των εξωτερικών επισκεπτών. Δωρεάν πετσέτες, νερό και αντιηλιακό περιλαμβάνονται στο αντίτιμο της εισόδου, παροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (popsicles, φρούτα, δροσιστικές πετσέτες, παγωμένo τσάι) ανεβάζουν επίπεδο στο pampering, ενώ ιδιωτικές καμπάνες διατίθενται προς κράτηση, για λίγη επιπλέον ιδιωτικότητα στην ήδη άνετη χωροταξία του 300 μέτρων beach side του ξενοδοχείου. Είτε δίπλα στη θάλασσα, είτε στην πισίνα του, το «Kyma Pool & Beach Bar» αναλαμβάνει να απαλύνει τις λιγούρες μας, με κομψά bites, wraps και snacks αλλά και επιλογές θαλασσινής ωμοφαγίας, όπως το σεβίτσε λαβράκι με μάνγκο και yuzu tobiko, ή το Kyma Roll, με καβουροσαλάτα, γαρίδα και τραγανό κρεμμύδι – αμφότερα ιδανικοί σύντροφοι για ένα ροζέ από την εκλεκτή wine list.

Τα καλύτερα πιάτα της αττικής αμμουδιάς για να χαρείτε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 3
Σολομός με wasabi mayo, ένα από τα πολλά γευστικότατα beach bites του «Del Mar»

Στην ανατολική costa της αττικής ακτογραμμής, όπου βρίσκουμε την λαοφιλή πλαζ του Πόρτο Ράφτη να ανεβάζει στροφές στις παροχές της χρόνο με το χρόνο, το beach bar & resto «Del Mar» (Αυλακίου 76, 2299075688), δελεάζει τόσο με την απλόχωρη βεράντα του, όσο και με το ιντριγκαδόρικο all day λογικής μενού του σεφ Ιωσήφ Σπανομανώλη, όπου δίπλα σε χειροποίητες φοκάτσιες και αφράτες σαλάτες, πλασάρονται ορεκτικές μακαρονάδες, ριζότι και grill, όπως το φιλέτο προβατίνας, η σπαλομπριζόλα ωρίμανσης και ο σολομός με wasabi mayo. Ιδανική, πάντως, για μοιρασιές στα άνετα sunbeds πάνω στην όμορφη βοτσαλωτή του παραλία, είναι όλη η κολεξιόν του από προσεγμένα flatbreads, με φρέσκα μανιτάρια και μοτσαρέλα ή μοσχαρίσια φιλετάκια και κατσικίσιο τυρί να πρωταγωνιστούν στις επιλογές των toppings, ενώ τα αέρινα bao buns, με pulled pork 12ωρου σιγομαγειρέματος, BBQ mayo και τραγανό κρεμμύδι, είναι ο καλύτερος τρόπος να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας για τις απλωτές της μέρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.