Τέσσερις ροζέ ετικέτες που αξίζουν μια θέση στο καλοκαιρινό μας τραπέζι

Aπό τις δημοφιλέστερες τάσεις στον κόσμο του κρασιού τα τελευταία χρόνια, τα ροζέ έχουν εδραιώσει τη θέση τους στις συνήθειές μας, με την ελληνική παραγωγή όχι μόνο να ακολουθεί τα διεθνή μοτίβα, αλλά και να τα βελτιώνει. Προτείνουμε τα δικά μας αγαπημένα, μαζί με τα εδέσματα που τους αρμόζουν.

Τέσσερις ροζέ ετικέτες που αξίζουν μια θέση στο καλοκαιρινό μας τραπέζι

Aπό τις δημοφιλέστερες τάσεις στον κόσμο του κρασιού τα τελευταία χρόνια, τα ροζέ έχουν εδραιώσει τη θέση τους στις συνήθειές μας, με την ελληνική παραγωγή όχι μόνο να ακολουθεί τα διεθνή μοτίβα, αλλά και να τα βελτιώνει. Απόδειξη, τέσσερις μονοποικιλιακοί εκφραστές του είδους, που αξίζουν μια θέση στο τραπέζι μας.

X-Bourgo Ροζέ (Χ-Bourgo Wines)

Κρασί ροζέ
Ποικιλία: Μαυραθήρικο
Προέλευση: Τήνος
Ενδεικτική τιμή: € 13
Προερχόμενο αποκλειστικά από Μαυροθήρικο, μια παλιά ελληνική ποικιλία που οδεύει προς νέες δόξες στα χέρια του Θεόδωρου Κοσμόπουλου, το ροζέ της X-Bourgo Wines είναι η πρώτη προσπάθεια του ανερχόμενου τηνιακού οινοποιείου σ’ αυτό το στιλ, με το λαμπερό χρώμα να προϊδεάζει για τη φρεσκάδα του μπουκέτου. Ζωηρά αρώματα φράουλας αλλά και νότες ντομάτας σαγηνεύουν τη μύτη και το στόμα, με τη μετρημένη οξύτητα να αβαντάρει ταιριάσματα με δροσερές σαλάτες αλλά και μαγειρέματα όπως μακαρονάδες με θαλασσινά και γιουβετσάκια με χταπόδι.

Lexis Gris Ροζέ (Αμπελώνες Ζαχαριά)

Κρασί ροζέ
Ποικιλία: Μοσχοφίλερο
Προέλευση: Νεμέα
Ενδεικτική τιμή: € 11,70
Νέο μέλος στην premium σειρά κρασιών των Αμπελώνων Ζαχαριά, το ροζέ Lexis Gris έρχεται από την Νεμέα με κρυοεκχύλιση Μοσχοφίλερου και ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες, ως ένα ροζέ με γοητευτικό παλ χρώμα και εκφραστική μύτη γεμάτη αρώματα λουλουδιών, άνθη εσπεριδοειδών, ροδόνερο και ζάχαρη άχνη. Πλούσιο στο στόμα, με λιπαρή υφή και αναζωογονητική οξύτητα που δημιουργεί ένα ευχάριστο αίσθημα δροσιάς με μεγάλη διάρκεια στην επίγευσή του. Τηγανητά ψαράκια όπως το μπαρμπούνι αλλά και μεγαλύτερα, λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός στη σχάρα, θα ταιριάξουν ωραία πλάι του.

Λημνιώνα Ροζέ (Κτήμα Ζαφειράκη)

Κρασί ροζέ
Ποικιλία: Λημνιώνα
Προέλευση: Θεσσαλία
Ενδεικτική τιμή: € 10,60
Χρόνια αφοσιωμένος στην ανάδειξη της ξεχασμένης τοπικής ποικιλίας Λημνιώνα, ο Χρήστος Ζαφειράκης παρουσιάζει μια απολαυστική έκφραση του συναρπαστικού σταφυλιού. Φράουλα, κεράσι, βατόμουρο και υποψία τριαντάφυλλου συνθέτουν το κομψό μπουκέτο, και με το παιχνίδισμα φρουτώδους γεύσης και τραγανής οξύτητας πλέκουν το έντονα γαστρονομικό προφίλ ενός κρασιού που, με την ωραία λιπαρή υφή και την ορεκτική του αλκοολικότητα, κάνει φαγκριά, σολομούς, τόνους, πελαγίσια λαβράκια, τσιπούρες και συναγρίδες να αποκτούν μια διαφορετική λάμψη.

Petite Fleur (Οινοποιία Παρπαρούση)

Κρασί ροζέ
Ποικιλία: Σιδερίτης
Προέλευση: Αχαΐα
Ενδεικτική τιμή: € 10,30
Το όνομά του παραπέμπει στο πανέμορφο λουλούδι που στολίζει τους αμπελώνες της οινοποιίας Παρπαρούση όταν ανθίζει η σπάνια, αναβιωμένη ποικιλία του Σιδερίτη, με την οποία ο επιδραστικός οινοπαραγωγός ετοίμασε ένα από τα πρώτα ελληνικά ροζέ στο στιλ της Προβηγκίας. Διακριτικά αρώματα λουλουδιών και μπόλικο κόκκινο φρούτο πλέκουν το μπουκέτο ενός ροζέ που, με στιβαρό στόμα, υψηλή οξύτητα και ελαφριά στυφάδα με νότες ορυκτού, αποδεικνύεται ιδανικό ταίρι για λιπαρά λευκά ψάρια όπως το μαγιάτικο αλλά και πλούσιες μακαρονάδες σαν την all’Amatriciana, την caccio e peppe και την aglio-oglio.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.