Σαρδελάκι με... νέα θέα πάνω στη θάλασσα

Το αγαπημένο στέκι χαλαρής ψαροφαγίας επέστρεψε ενδυναμωμένο, με έναν υπέροχο νέο χώρο πάνω στο παλιό πυροβολείο της Βουλιαγμένης, αλλά και καινούργια πιάτα που ανεβάζουν στροφές στο γευστικό του παλμαρέ.

Σαρδελάκι με... νέα θέα πάνω στη θάλασσα

Διαχρονικό γκραν σουξέ της περιοχής, με φήμη ικανή να προσελκύει θαμώνες ακόμη κι απ’ την άλλη άκρη της Αττικής, στην επανέναρξη της λειτουργίας του, το «Σαρδελάκι με… Θέα» επέστρεψε στις προ-lockdown φούριες του με τέτοια φόρα που, από τις πρώτες κιόλας μέρες, η άνετή του σάλα με τη μαγευτική θέα στον Λαιμό και στην πλάτη του Αστέρα έφτανε τα όρια των νέων κανονισμών ασφαλείας σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό δεν το πετυχαίνεις αν δεν έχεις ταυτιστεί με την ποιοτική, χαλαρή ψαροφαγία σε value for money τιμές, εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα και θελκτική ατμόσφαιρα, ατού που αποτελούν τη βάση της ταυτότητας αυτού του παραθαλάσσιου στεκιού. Φέτος το καλοκαίρι, όμως, το «Σαρδελάκι» της Βουλιαγμένης έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι του, που όχι μόνο λύνει το σταθερό παράπονο των fans του για την έλλειψη δυνατότητας κρατήσεων, αλλά γίνεται και αφορμή ώστε η κουζίνα να ανεβάσει στροφές και να περάσει στο επόμενο επίπεδο της μακράς γευστικής της παράδοσης.

Μια πανέμορφη, άνετη, δροσερή κι ανεπιτήδευτη αυλή, σαν μικρό αυτόνομο νησί, κάτω ακριβώς από την κεντρική σάλα του μαγαζιού και μιαν ανάσα από τον παφλασμό της θάλασσας, η ταράτσα του παλιού πυροβολείου της Βουλιαγμένης έχει μεταμορφωθεί σε αυτό που οι άνθρωποι του μαγαζιού αποκαλούν «το πριβέ μας». Εδώ, μια ντουζίνα τραπεζάκια όλα κι όλα, σαν έτοιμα για να σαλπάρουν μέσα στον Σαρωνικό, υποδέχονται στη σαγηνευτική απλότητα του τοπίου τους καλεσμένους τους, που όχι μόνο την δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις έχουν, αλλά και να δοκιμάσουν πιάτα απ’ τη νέα γευστική βεντάλια της κουζίνας.

Σαρδελάκι με... νέα θέα πάνω στη θάλασσα - εικόνα 1

Με αιχμή του δόρατος την κομψή ωμοφαγία, σεβίτσε και καρπάτσιο πάνε κι έρχονται στα όμορφα φωτισμένα τραπέζια, λιχούδικες δημιουργίες σαν το σουβλάκι με σουπιά και γάμπαρη Αμβρακικού σκορπούν τις μυρωδιές τους, ενώ μεγάλα ψάρια κι εκλεκτά θαλασσινά ταιριάζουν τις γεύσεις τους με ετικέτες από τη νέα συλλογή κρασιών, που σύντομα θα παλαιώνουν όμορφα στο υπό διαμόρφωση εν είδει παραθαλάσσιου κελαριού εσωτερικό του πυροβολείου. Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει χαθεί ούτε λέπι από τη χαλαρή, οικεία και φιλική ατμόσφαιρα, που έχει εδραιώσει το «Σαρδελάκι με… Θέα» ως φαβορί των ψαροφαγικών μας προτιμήσεων.

Μην χάσετε

Σαρδελάκι με... νέα θέα πάνω στη θάλασσα - εικόνα 2

Σεβίτσε λαβράκι με γαρίδα

Ορεκτική οξύτητα, μετρημένη κάψα και ευχάριστα τροπικά αρώματα δίνουν ζωντάνια σ’ αυτό το παιχνιδιάρικο καινούργιο πιάτο, με το λαβράκι να δίνει υπόσταση στην μπουκιά και την αστεράτη γαρίδα, ζουμερή και νόστιμη, να κλέβει το σόου.

Γαύρος τηγανητός φιλέτο

Πιάτο-υπογραφή του μαγαζιού και όχι άδικα, ένα απ’ τα πιο fun μεζεδάκια που μπορείς να φας σε ψαροταβέρνα στην Αθήνα, με τη θεοτράγανη, ανάλαφρη κρούστα του να συνοψίζει στην μπουκιά την έννοια του ανέμελου τσιμπολογήματος.

Σουβλάκι σουπιά - γαρίδα

Πιάτο λιχούδικο, πλούσιο και γευστικό, ό,τι χάνει στην ανισορροπία των υφών του το κερδίζει με τη ρετρό γοητεία που του δίνει η πικάντικη σάλτσα με τη λιωμένη φέτα, σαν ένα μεταμορφωμένο σαγανάκι θαλασσινών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.