Γεύσεις γης και θάλασσας με μπαλκόνι στο λιμάνι από το «Ατραξιόν»

Ατραξιόν όνομα και πράγμα, όχι μόνο χάρη στην απλόχωρη βεράντα του, που χαζεύει το πηγαινέλα των καραβιών στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και λόγω του μερακλίδικου θαλασσινού μενού του.

Γεύσεις γης και θάλασσας με μπαλκόνι στο λιμάνι από το «Ατραξιόν»

Ατραξιόν όνομα και πράγμα, όχι μόνο χάρη στην απλόχωρη βεράντα του, που χαζεύει το πηγαινέλα των καραβιών στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και λόγω του μερακλίδικου θαλασσινού μενού του, το μεζετζίδικο που κρέμεται πάνω από την Πύλη 1 είναι ένα καμάρι της Δραπετσώνας, και όχι άδικα. Η sui generis αισθητική του, όπου το μοντέρνο industrial συναντά την παράδοση του μεζέ, γλυκαίνει από τη λουλουδιασμένη ομορφιά της πρασιάς, γύρω από την οποία τραπέζια και πολύχρωμες καρέκλες καλοδέχονται παρέες με καταγωγή όχι μονάχα από την περιοχή, αλλά ολόκληρο το χάρτη των καλοφαγάδων της Αθήνας. Απάγκιο και με ορίζοντα όλη την Ακτή Βασιλειάδη, ενδείκνυται για χάζι κι αποστάγματα, παρέα με τσιμπολόγημα από τον μικρό αλλά περιποιημένο κατάλογο.

Γεύσεις γης και θάλασσας με μπαλκόνι στο λιμάνι από το «Ατραξιόν» - εικόνα 1

Πιάτα όπως το αλμυρό κιουνεφέ και ο καβουρμάς με αβγά ή το αλί ναζίκ με καπνιστή μελιτζάνα και ψιλοκομμένο κεμπάπ ανοίγουν την πόρτα σε γεύσεις πληθωρικές και ανατολίτικες, η σχάρα σιγοψήνει ζουμερούς χοιρινούς κεφτέδες και αφράτα σουβλάκια πανσέτας για τους κρεατοφάγους, ενώ τη θαλασσογραφία στο τραπέζι αναλαμβάνουν προτάσεις όπως η τσιπούρα χουνκιάρ μπεγεντί και η καπνιστή ρέγγα με φακές, με αθερίνα, καλαμαράκι και ξιδάτο χταποδάκι να σιγοντάρουν με το ιώδιό τους την παρεΐστικη απόλαυση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ατραξιόν

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Ν. Καζαντζάκη, Δραπετσώνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.