«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα!

Μετρώντας σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το «Εν Αιθρία» είναι το πολύ ξεχωριστό all day cafe-μπιραρία που έδωσε ώθηση στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα!

Μετρώντας σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το «Εν Αιθρία» είναι το πολύ ξεχωριστό all day cafe-μπιραρία που έδωσε ώθηση στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας και μύησε τους λάτρεις της μπίρας σε έναν διαφορετικό τρόπο απόλαυσης του αγαπημένου τους ποτού. Πυρήνας του είναι ένα παλιό αρχοντικό του ’30 πάνω στην ολοζώντανη Πλατεία Πατριάρχου, το οποίο αναδείχτηκε υπέροχα με χρωματιστούς τοίχους ζωγραφισμένους στο χέρι, χειροποίητα τραπεζοκαθίσματα, δύο μπαλκόνια που προσφέρουν ιδιωτικότητα αλλά κι ένα μεγάλο μπαρ με οροφή που ανοίγει για το καλοκαίρι, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό open air σκηνικό για να εξερευνήσουμε μια πολύ εκλεκτή κολεξιόν από μπίρες που αριθμεί πάνω από 180 ετικέτες σε μπουκάλι, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μικροζυθοποιία, και άλλες δέκα σε βαρέλι. Πλάι τους παίζουν δυνατά οι διάσημες χειροποίητες ποικιλίες του «Εν Αιθρία» αλλά και μια σειρά από πιο εστιατορικά πιάτα, που ξεφεύγουν από τη λογική της μπιραρίας.

«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα! - εικόνα 1

Μιλάμε για τις signature παπαρδέλες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και σος Μαυροδάφνης, που παραμένουν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού εδώ και 17 χρόνια, το μεσογειακό τσιζκέικ με ντοματίνια, παξιμάδια και κάππαρη, τη φωλιά πατάτας σε ανατολίτικο ύφος με κιμά και σος γιαουρτιού, το χοιρινό κότσι σε κρούστα γλυκού κρασιού, ανάμεσα σε πολλές ακόμα προκλητικές σπεσιαλιτέ που διαδέχονται η μία την άλλη. Ο πλούσιος κατάλογος προτείνει επίσης απολαυστικά γλυκά όπως το προφιτερόλ με τα χειροποίητα σου και τον πολύ καλό άσπρο κορμό σεμιφρέντο με σάλτσα φράουλας, ενώ η δράση ξεκινά από νωρίς με πολύ ωραίες ιδέες για πρωινό και brunch και συνεχίζεται μέχρι αργά με έθνικ μουσικές από όλο τον κόσμο και χαρούμενη διάθεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Εν αιθρία

Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.