«Λεύκες»: One of a (summer) kind!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε μαγαζί σε ολόκληρη την Αθήνα που να μοιάζει με τις «Λεύκες».

«Λεύκες»: One of a (summer) kind!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε μαγαζί σε ολόκληρη την Αθήνα που να μοιάζει με τις «Λεύκες». Η παλιά μονοκατοικία του Γαλατσίου με τον υπέροχο κήπο-υπερπαραγωγή είναι εδώ και πολλά χρόνια το πεδίο έκφρασης του σεφ και ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα, ο οποίος δεν σταματά ποτέ να πειραματίζεται και να μας εκπλήσσει με σπεσιαλιτέ που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

«Λεύκες»: One of a (summer) kind! - εικόνα 1

Και φέτος το καλοκαίρι στα τραπέζια τους, που στρώνονται με πολύ προσεγμένη art de la table κάτω από τις θεόρατες μουριές και τις λεύκες, θα απολαύσετε πιάτα πολύ ιδιαίτερα, τα οποία αναδεικνύουν τα εποχικά υλικά και δημιουργούν ένα πολύ ξεχωριστό γευστικό ιδίωμα: γίγαντες πλακί στο φούρνο με πίκλα wasabi και δύο ειδών πικάντικες μαγιονέζες, σοφρίτο με μαύρο ρύζι Σικελίας, ριζότο με άνθη λεμονιού πάνω σε λαβράκι με κρούστα μυρωδικών, καλαμπόκι αρωματισμένο με βούτυρο βανίλιας συνοδεία λουκάνικου από αγριογούρουνο αλλά κι ένα ανατρεπτικό σνίτσελ προβατίνας με δροσερή σαλάτα αγγουριού που σίγουρα θα εγγρα­φεί στη γευστική παρακαταθήκη του εστιατορίου. Στην ίδια λογική είναι και τα επιδόρπια, με το τηγανητό γαλακτομπούρεκο να είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει φανατικό κοινό, ενώ τα signature cocktails που επιμελείται πλέον ο βραβευμένος mixologist Άρης Χατζηαντωνίου θα σας κρατήσουν στην ολόδροση αγκαλιά του εστιατορίου μέχρις αργά.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.