«Hams & Clams»: Σαλπάρουμε για… Μαρίνα Ζέας

Το «Hams & Clams» έγινε hot με το που άνοιξε, πριν από λίγα χρόνια, και ανέβασε το γευστικό επίπεδο του Πειραιά καθώς προσέλκυσε θαμώνες από όλη την πόλη.

«Hams & Clams»: Σαλπάρουμε για… Μαρίνα Ζέας

Ρεμβάζεις και ταξιδεύεις με τη Μαρίνα Ζέας στο πιάτο χαζεύοντας τα σκάφη, σε ένα γοητευτικό σκηνικό με ιδιαίτερη διακοσμητική άποψη κι εκείνη την αίσθηση ελευθερίας που επιβάλλουν οι αποστάσεις του φετινού καλοκαιριού. Και καθώς το μυαλό αρμενίζει στα νησιά, οι ιωδιούχες λιχουδιές της κουζίνας σιγοντάρουν ιδανικά το ταξίδι και σε στέλνουν μέσω της γεύσης μέχρι τα πιο κοσμοπολίτικα θαλασσινά θέρετρα του κόσμου. To «Hams & Clams» έγινε hot με το που άνοιξε, πριν από λίγα χρόνια, και ανέβασε το γευστικό επίπεδο του Πειραιά καθώς προσέλκυσε θαμώνες από όλη την πόλη. Και όχι τυχαία, αφού πρόκειται για ένα oyster bar-φαινόμενο, που τιμά απολύτως τον όρο φέρνοντας στο τραπέζι εκλεκτά όστρακα, που αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο παρέα με ένα σφηνάκι από το αγαπημένο μας απόσταγμα, σεβίτσε και σασίμι γεμάτα αρώματα, υπέροχα σερβιρισμένα πλατό ωμών θαλασσινών πάνω στο δίσκο με τον πάγο.

«Hams & Clams»: Σαλπάρουμε για… Μαρίνα Ζέας - εικόνα 1

Οι ποικιλίες θαλασσινών στη λογική των γαλλικών brasseries αλλά και των ισπανικών tapas bars, όπως το Spanish style χταπόδι με σπασμένη πατάτα και καραμελωμένο κρεμμύδι έχουν άποψη. Τα οπτικά και γευστικά ποιήματά του γιορτάζουν τη θάλασσα, αλλά δεν εξαντλούνται σε αυτήν, καθώς περιλαμβάνουν εκλεκτά ντελικατέσεν, όπως Jamon Iberico, αλλά και vegan Thai bowl με μανιτάρια, ζυμαρικά, ριζότο, κυρίως πιάτα και δυνατά γλυκά, όπως το μπανόφι. Φέτος μάλιστα βρίσκουμε εδώ τα πιάτα της wine pub «The Corks & Forks», όπως το δροσερό Cuban chicken bowl με μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλο, κινόα, μάνγκο και μαύρα φασόλια.

Περισσότερες πληροφορίες

Hams & clams

Μαρίνα Ζέας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.