4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ

Περιορισμένες εκδόσεις, επετειακές συνταγές και δοκιμασμένες ετικέτες, συνθέτουν το ζωηρό και σταθερά συναρπαστικό σκηνικό της ελληνικής μικροζυθοποιίας, που ανεβάζει συνεχώς στροφές.

4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ

Περιορισμένες εκδόσεις, επετειακές συνταγές και δοκιμασμένες ετικέτες, συνθέτουν το ζωηρό και σταθερά συναρπαστικό σκηνικό της ελληνικής μικροζυθοποιίας, που ανεβάζει συνεχώς στροφές, διεκδικώντας τη θέση της ακόμη και στον γαστρονομικό προβολέα.

Strange Brew Jasmine

4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ - εικόνα 1

Κατηγορία: IPA 6,4% abv
Ενδεικτική τιμή: € 2,90

Gypsy brewers με ιστορία που κρατά από τα τέλη του 2015 και με διαδρομή που από τη Σπάρτη τούς οδήγησε στη Χίο και στην ομώνυμη μικροζυθοποιία για την παραγωγή των συνταγών τους, η ομάδα της Strange Brew έχει ταυτιστεί με τις υψηλής εικαστικής φινέτσας ετικέτες, που πίσω τους κρύβουν φρέσκες και περιπετειώδεις γεύσεις. Πρώτος καρπός του έρωτα αυτής της τριμελούς ομάδας με τις δυνατότητες της ζυθοποιίας, η Jasmine παραμένει εμβληματική: Μελένιες νότες και φυτικά αρώματα επικρατούν στη μύτη, με φινετσάτες φούγκες κίτρου να δημιουργούν μια ευχάριστη, δροσερή και ευκολόπιοτη γουλιά, που ταιριάζει γάντι με ανάλαφρα σαλατικά και καλοκαιρινά απόβραδα.

Kykao Thyme

4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ - εικόνα 2

Κατηγορία: Saison 5,5% abv
Ενδεικτική τιμή: € 3,70

Εμπνευσμένη από τον αρχαιοελληνικό Κυκεώνα, το ποτό που κορύφωνε τα Ελευσίνια μυστήρια, η ομάδα από την Πάτρα έφερε στην ελληνική μικροζυθοποιία την εμπειρία δέκα ετών home brewing - τριβή που φαίνεται χαρακτηριστικά στη γκάμα των saison τους, με τη γαστρονομική δυναμική τους να συμπυκνώνεται ατόφια στην ετικέτα Thyme. Δυναμική, αρωματική και με εμφατικά τα βοτανικά της στοιχεία, που δραπετεύουν από το ποτήρι χάρη στην υψηλή ανθράκωση, θα δώσει νέα πτυχή στα λαδερά και στα μαγειρευτά του καλοκαιριού, ενώ θα σταθεί άξια και πλάι σε πιο πλούσια πιάτα, με έντονο το στοιχείο των μυρωδικών.

Clepsydra Raspberry

4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ - εικόνα 3

Κατηγορία: Florida Weisse 3,8% abv
Ενδεικτική τιμή: € 2,80

Έχοντας αφήσει το στίγμα της επικεντρώνοντας στις φρέσκες, αφιλτράριστες κι απαστερίωτες μπίρες γεμάτες γεύσεις και αρώματα, η ετικέτα που ταυτίστηκε με την έννοια του nomad brewing στην Ελλάδα έρχεται με αυτήν τη συνταγή της να διεκδικήσει με αξιώσεις τη θέση της στο τραπέζι μας. Με ήπια μύτη, παιχνιδιάρικο στόμα και καλή ισορροπία ανάμεσα στη βύνη και το σμέουρο του ονόματός της αλλά και με το χαμηλό αλκοόλ στα ατού της, είναι ιδανικός συνοδός σε απογευματινές φρουτοσαλάτες αλλά και εξαιρετικός σύνδεσμος μεταξύ κυρίως και επιδορπίου.

Alea Pale Ale

4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ - εικόνα 4

Κατηγορία: Pale \Pale Ale 5% abv
Ενδεικτική τιμή: € 2,90

Ήδη στον τρίτο χρόνο λειτουργίας της και με όνομα που έχει καθιερωθεί στο χώρο της ελληνικής μικροζυθοποιίας, χάρη στη σταθερή ποιοτική αξία των προϊόντων της, η Alea Brewing Co. παραμένει ένα από τα πιο δυναμικά labels της ελληνικής σκηνής. Η γευστική της γκάμα εξελίσσεται συνεχώς, με προτάσεις που αντανακλούν τον κεφάτο τρόπο με τον οποίο η ομάδα τριών φίλων που κρύβεται πίσω από την ιδιαίτερης αισθητικής ετικέτα προσεγγίζει την παραγωγή της. Επιμένοντας στην επιλογή του αλουμινένιου κουτιού ως μονόδρομο για εγγυημένη γεύση και χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα, με την Pale Ale της παρουσιάζει μια βρετανικής λογικής μπίρα με χαλαρή ανθράκωση και απαλό αλκοόλ, που επιτρέπει στα ανθικά αρώματα και το έντονα λεμονένιο γευστικό υπόβαθρο να συνθέσουν ένα άκρως καλοκαιρινό προφίλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.