Πολίτικες γεύσεις με άρωμα... λεμόνι

Ένα από τα πιο ονειρεμένα σκηνικά απόδρασης στην καλοκαιρινή Αθήνα στήνει εδώ και χρόνια ο πολύ ατμοσφαιρικός «Λεμονόκηπος» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πολίτικες γεύσεις με άρωμα... λεμόνι

Ένα από τα πιο ονειρεμένα σκηνικά απόδρασης στην καλοκαιρινή Αθήνα στήνει εδώ και χρόνια ο πολύ ατμοσφαιρικός «Λεμονόκηπος» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ατμόσφαιρα στον παραμυθένιο κήπο της παλιάς μονοκατοικίας του 1929 μοιάζει βγαλμένη από την αγγλική εξοχή, ιδίως όταν βραδιάζει και τα πολύχρωμα φαναράκια που κρέμονται παντού ανάβουν, ενώ οι αμέτρητες λεμονιές και οι μουριές δημιουργούν ασπίδα δροσιάς από τη ζέστη του καλοκαιριού. Τα πάντα εδώ, από τις ζωγραφισμένες στο χέρι κολόνες μέχρι τα τραπεζοκαθίσματα και το εσωτερικό του σπιτιού, φωνάζουν χειροποίητη φροντίδα, το ίδιο και οι γεύσεις που αποτελούν ένα κεφάλαιο από μόνες τους και μας ταξιδεύουν στις γειτονιές της Πόλης, τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών. Ό,τι και να δοκιμάσουμε εδώ, ξέρουμε πως είναι φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη, γνήσιο και αληθινό, με τον τρόπο που ταιριάζει σε ένα αυθεντικό πολίτικο τραπέζι, στο οποίο είμαστε όλοι καλεσμένοι.

Πολίτικες γεύσεις με άρωμα... λεμόνι - εικόνα 1

Χούμους με χειροποίητα τουρσιά, σαρμάδες με μπόλικο ζουμάκι και γιαούρτι, δροσερή πλιγουροσαλάτα, εξαίσιοι λαχανοντολμάδες και πλάι τους μια ολόκληρη σειρά από πολίτικες γεύσεις πιο δημιουργικές και πειραγμένες, όπως τα άγρια μανιτάρια με βουβαλίσιο βούτυρο σε μπρουσκέτα από χωριάτικο ψωμί, η βουβαλίσια μοτσαρέλα με κομμάτια κοτόπουλου πάνω σε ντάκο και η διάσημη πια παραλλαγή του χουνκιάρ, που σερβίρεται σε «μπογαλάκια» μελιτζάνας με κρούστα από παρμεζάνα. Εξίσου δυνατά χαρτιά έχει και η συνέχεια –παραδοσιακό και πικάντικο κεμπάπ σε βέργα για τους μερακλήδες, αρνίσιο κότσι-λουκούμι που σιγοψήνεται σε εσπεριδοειδή με μικρές πατάτες και λαχανικά, αλλά και πολλά και διαφορετικά ψητά της ώρας–, ενώ το γλυκό φινάλε επιφυλάσσει από χειροποίητο μπαμπά με παγωτό μαστίχα και σπιτικό γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο μέχρι έναν αλλιώτικο μπακλαβά με γέμιση από πολίτικο τσουρέκι και τσάτνεϊ ελιάς. Ευγενικό και φιλικό σέρβις, καλές τιμές και σημαντική η δυνατότητα για φιλοξενία βαφτίσεων και άλλων εκδηλώσεων στον υπέροχο κήπο.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεμονόκηπος (Ο)

Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.