«Bellagio»: Che bella pasta & pizza

Αέρα από το ομώνυμο γραφικό νησάκι της Λίμνης Κόμο φέρνει εδώ και λίγο καιρό στην Αγία Παρασκευή το «Bellagio».

«Bellagio»: Che bella pasta & pizza

Αέρα από το ομώνυμο γραφικό νησάκι της Λίμνης Κόμο φέρνει εδώ και λίγο καιρό στην Αγία Παρασκευή το «Bellagio». Αν και πολύ καινούργιο, το έχουμε κάνει ήδη στέκι ακριβώς επειδή πετυχαίνει να συνδυάσει πολύ υχάριστα τη χαλαρή ατμόσφαιρα ενός pizza & pasta bar με την υθεντική ιταλιάνικη νοστιμιά που περιμένεις σε μια τρατορία. Υπεύθυνος γι’αυτό είναι ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης, ο οποίος, με βαθιά γνώση της ιταλικής κουζίνας, έχει δημιουργήσει ένα μενού που μας ταξιδεύει πιάτο-πιάτο στη γείτονα χώρα.

Εν αρχή ην ασφαλώς η πίτσα, που φτιάχνεται με το signature ζυμάρι του σεφ. Είναι οβάλ, πανάλαφρη και πολύ κριτσανιστή, αφού ψήνεται σε εξαιρετικό φούρνο Morelli, και πάνω της μπαίνουν αυθεντικά ιταλικά υλικά σε περίπου είκοσι συνδυασμούς που κάνουν αίσθηση – δοκιμάστε τη Salamella με τα επιλεγμένα ιταλικά αλλαντικά και θα μας θυμηθείτε! Η pasta, δική τους, φρέσκια και αργής ξήρανσης, είναι το έτερον ήμισυ της γευστικής εμπειρίας στο «Bellagio» και σταχυολογεί εμβληματικές συνταγές από όλη την Ιταλία. Υπέροχη Amatriciana με χειροποίητα paccheri σε σάλτσα ντομάτας, με guanciale και καυτερή πιπεριά, αληθινή Bolognese με χειροποίητες ταλιατέλες και πλούσια σάλτσα από κιμά, βέρα Puttanesca με σπαγγετόνι Rummo, αντσούγιες και καυτερή πιπεριά.

«Bellagio»: Che bella pasta & pizza - εικόνα 1

Όλα αυτά τα πολλά και υπέροχα γεμίζουν πάντα το τραπέζι μας, είτε επιλέξουμε την απλόχωρη σάλα του μαγαζιού είτε τον πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο με την άνετη διαμόρφωση. Εκείνες τις φορές, πάλι, που προτιμάμε ένα γρήγορο αλλά ποιοτικό σνακ, ακόμη και στο χέρι, επιλέγουμε ανάμεσα στα εξαίσια panini, που γεμίζονται με πρώτης τάξης υλικά, τα οποία προσφέρονται, όπως και όλα τα πιάτα του καταλόγου, για delivery και takeaway καθημερινά, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα τιμήσουμε τα απίθανα γλυκά, με πρώτο και καλύτερο το αέρινο τιραμισού.

Περισσότερες πληροφορίες

Bellagio

Αγ. Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.