Σουβλάκι από την αρχή στο «Hoocut»

Οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής έφτιαξαν ένα αληθινό σουβλάκι για το σήμερα, το οποίο μας συστήνει το αγαπημένο μας έδεσμα από την αρχή.

Σουβλάκι από την αρχή στο «Hoocut»

Όταν πριν από δύο χρόνια η αγαπημένη τετράδα των σεφ της «Cookoovaya» αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική της οπτική για το εθνικό μας streetfood, κινήθηκε με τον σοφό τρόπο που μας έχει συνηθίσει. Οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής, αφού πρώτα βρήκαν έμπνευση στο παρελθόν, έφτιαξαν τελικά ένα αληθινό σουβλάκι για το σήμερα, το οποίο μας συστήνει το αγαπημένο μας έδεσμα από την αρχή. Η ιδανική στέγη για το «Hoocut» βρέθηκε σε ένα κτίριο του Μεσοπολέμου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, που διαμορφώθηκε σχεδόν θεατρικά, για να παραπέμπει τρόπον τινά σε αγορά.

Τίποτα δεν είναι έτοιμο εδώ, όλα γίνονται γρήγορα, όχι όμως βιαστικά, με απόλυτο σεβασμό στα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που επιβάλλει η νέα πραγματικότητα, πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας και τεχνικές απλές, που ωστόσο κουβαλούν σκέψη. Οι πίτες φουρνίζονται στο αρτοποιείο, οι σαλάτες και τα παρελκόμενα κόβονται la minute στο μανάβικο, ενώ ο «γύρος» παρασκευάζεται, επιτόπου και αυτός, στο κρεοπωλείο. Και καθόλου δεν θυμίζει το γύρο που έχουμε συνηθίσει, μια και φτιάχνεται από λεπτές φέτες εκλεκτού κρέατος που προτείνονται σε επιλογές για κάθε διάθεση.

Σουβλάκι από την αρχή στο «Hoocut» - εικόνα 1

Από πίτα τυλιχτή με λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα μέχρι ανοιχτή πίτα με ψητό κρέας (χοιρινό, κοτόπουλο ή ακόμη και δικό τους λουκάνικο), ό,τι κι αν διαλέξετε θα χαρείτε ένα σουβλάκι εξαιρετικό, με γεύση ατόφια, και σίγουρα θα συμφωνήσετε πως στο «Hoocut» το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων παίρνει επιτέλους τη θέση που του αξίζει.

Περισσότερες πληροφορίες

Hoocut

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.