«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας

Κοντά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μπράντα του «Ταξιδεύοντας» μας πρωτοταξίδεψε στο Αιγαίο, με τα ψαροφαγικά στέκια στη Νέα Ερυθραία και το Κερατσίνι να έχουν ταυτιστεί με τη νοστιμιά της θάλασσας.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας

Κοντά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μπράντα του «Ταξιδεύοντας» μας πρωτοταξίδεψε στο Αιγαίο, με το ψαροφαγικό στέκι της Νέας Ερυθραίας και το «αδερφάκι» του στο Κερατσίνι να έχουν πλέον ταυτιστεί με τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της θάλασσας. Το μυστικό είναι ένα και απλό: τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που πρωταγωνιστούν στο μενού, με τις θάλασσες της Σίφνου και της Άνδρου να είναι το κύριο πεδίο δράσης των ψαράδων με τους οποίους συνεργάζεται η ομάδα του. Ροφοί, σφυρίδες, συναγρίδες και φαγκριά φτάνουν στο τραπέζι με ατόφια νοστιμιά, η σαρδέλα, ταπεινή αλλά γεμάτη γεύση, έχει την τιμητική της αυτήν την περίοδο, ενώ μπαρμπούνια, κουτσομούρες και μαγιάτικα συνθέτουν ένα παλμαρέ που δίνει πλείστες αφορμές για τσουγκρίσματα με τα πάνω από 70 αποστάγματα της κάβας.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας - εικόνα 1

Επιπλέον, εκτός από την πανδαισία των ψαριών του, το… πλήρωμα του «Ταξιδεύοντας» βάζει στο παιχνίδι σπαρταριστά όστρακα ημέρας και ολόφρεσκα χταπόδια, ενώ με ιδιαίτερη περηφάνια κινείται και στο τερέν της ωμοφαγίας, χάρη σε πιάτα όπως το σεβίτσε από σαργό ή στήρα και το καρπάτσιο με πελαγίσια ψάρια και λαβράκι. Φρέσκιες σουπιές και γαρίδα γάμπαρη έρχονται στο τραπέζια μας και μοσχομυρίζει ιώδιο, ενώ το φίλεμα στο τέλος είναι ό,τι πιο γλυκό, με λικέρ μαστίχας ή λιαστό μοσχάτο να προσφέρονται δίπλα σε πορτοκαλόπιτα, εκμέκ και κορμό – εννοείται δικά τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.