Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept

Η ιεροτελεστία του aperitivo με τα ψαγμένα ιταλικά μεζεδάκια και η γευστική κληρονομιά της Νάπολης με την αυθεντική της πίτσα συνδυάζονται στο όνομα και πράγμα «Napolitivo».

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept

Δύο αγαπημένες ιταλικές συνήθειες, η ιεροτελεστία του aperitivo με τα ψαγμένα ιταλικά μεζεδάκια και η γευστική κληρονομιά της Νάπολης με την αυθεντική της πίτσα συνδυάζονται στο όνομα και πράγμα «Napolitivo», το all day pizza bar της Μαρίνας Φλοίσβου, όπου κάθε στιγμή της ημέρας έχει νοτιοϊταλικό χρώμα. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του ξεκινάμε την ημέρα μας με αρωματικό καφέ και λαχταριστό ιταλικό brunch: αβγά που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana, την ιταλική εκδοχή των scrambled eggs με salsiccia αλλά και αφράτα pancakes con cioccolato.

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 1

Στη συνέχεια η μυρωδιά της φρεσκοψημένης πίτσας μάς προϊδεάζει για τη δουλειά που γίνεται εδώ και η γεύση δικαιώνει πλήρως τις προσδοκίες. Η ελαφριά ζύμη φτιάχνεται καθημερινά στο κατάστημα από τους pizzaiolos του Napolitivo (που εκπαιδεύτηκαν στην Ιταλία από maestros της πίτσας) και ωριμάζει για 12-14 ώρες προτού ψηθεί στον ξυλόφουρνο που κατασκευάστηκε στη Νάπολη με τούβλα από τον Βεζούβιο! Είτε μιλάμε για μια παραδοσιακή Margherita ή για μια πιο ψαγμένη, όπως η Tartufata, είτε είστε φαν της κλασικής κόκκινης σάλτσας είτε προτιμάτε την πίτσα σας bianca, στον πλούσιο κατάλογο όλες οι γεύσεις έχουν την αυθεντική ναπολιτάνικη φινέτσα, με πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN).

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 2

Δεν λείπουν όμως ούτε τα λαχταριστά antipasti και panini, οι πληθωρικές pasta και οι δροσερές σαλάτες ούτε βέβαια το αυθεντικό gelato και τα αξεπέραστα dolci. Το σούρουπο μας βρίσκει με ένα ποτήρι ιταλικό κρασί και το μυαλό ταξιδεύει στην ατελείωτη θαλασσινή περαντζάδα της Lungomare... Dolce vita και με το παραπάνω.

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 3

Τέλος, για όλο το καλοκαίρι και από Δευτέρα έως Παρασκευή, η Aperitivo Hour, σερβίρει την ιταλική ιεροτελεστία του Aperitivo με Aperol Spritz σε ειδική τιμή. Ο Ιούλιος θα κλείσει, μάλιστα, με ένα μπριόζικο Aperol party με υπέροχη θέα, ταξιδιάρικες μουσικές και πολλές άλλες εκπλήξεις. Η Μαρίνα Φλοίσβου έχει τελικά άψογο ιταλικό ταμπεραμέντο!

i Facebook, Instagram

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 4

Περισσότερες πληροφορίες

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.