Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa»

Το μεξικάνικο hot-spot του Θησείου πιάνει ξαπλώστρα στο Varkiza Resort και παρουσιάζει τον καλοκαιρινό του εαυτό σε έναν χώρο με boho-cosmopolitan αισθητική, ανεβασμένα beats και πειραγμένες comfort γεύσεις.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa»

Τα υπόκωφα beats σε αγκαλιάζουν ήδη από την είσοδο της πλαζ Βάρκιζας, το beach-side σκηνικό ξεδιπλώνεται προτού καν φτάσεις στην πόρτα του, η επιβλητική φιγούρα της Φρίντα Κάλο στην υποδοχή, όμως, είναι αυτή που σε βεβαιώνει ότι βρίσκεσαι στο σωστό σημείο: Απαλή boho ατμόσφαιρα, γήινες λεπτομέρειες, παντοκρατορία του ξύλου και της άμμου και όμορφα σχοινένια πλεκτά κυριαρχούν στη διακόσμηση του Στράτου Χιωτέλη, ενώ δροσερό crowd, ανεβασμένα beats από το υψηλού επιπέδου ηχοσύστημα, αλλά και ένα διάχυτο party mood απλώνονται στους τρεις χώρους του μαγνητικού αυτού νέου venue: Δίπλα στο bar και μέσα στο εντυπωσιακό του booth, ο DJ δίνει ρυθμό στα CoyoSunset sessions που υποδέχονται το ηλιοβασίλεμα καθημερινά, μπροστά του πλούσια πλεκτά χαλιά δίνουν lounge αίσθηση στο stage, κι απέναντί του απλώνονται τα αφράτα sunbeds, με αποστάσεις άνεσης και ασφάλειας, αλλά και ο χώρος του εστιατορίου σε εποπτικό, υπερυψωμένο deck, με προνομιακή θέση για χάζι στη Σαρωνίδα.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa» - εικόνα 1

Φωλιασμένος στην αγκαλιά του Varkiza Resort, ο Σαρωνικός ενέπνευσε το σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο να ανοίξει τους γευστικούς ορίζοντες του «Coyoacan», εμπλουτίζοντας τη μεξικάνικη βάση του με μεσογειακές αναφορές, αλλά και ιδιαίτερη έμφαση στη θάλασσα: από tostadas μέχρι αστακομακαρονάδα κι από king crab legs μέχρι χταπόδι με φάβα και αγιολί. Το μενού είναι προσανατολισμένο σε sharing λογική, με μπόλικα ορεκτικά και πιάτα μέσης, και ηγέτη, φυσικά, το γκουακαμόλε, που έρχεται αφράτο, με ορεκτικά βοτανικά αρώματα και ισορροπία.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa» - εικόνα 2

Με ζουμερό δάγκωμα και δροσερή ένταση από το μανταρίνι, το σεβίτσε με ψάρι ημέρας έρχεται στο τραπέζι κουβαλώντας μαζί του το καλοκαίρι ολόκληρο, ενώ το ραγού ουράς μοσχαριού με παπαρδέλες κρύβει στη στιβαρή μπουκιά του μια φινετσάτη comfort ζεστασιά. Προορισμένες για best seller, πάντως, είναι οι γαρίδες τεμπούρα, με την ανάλαφρη κι ορεκτική πανάδα τους να αποκαλύπτει την αφράτη σάρκα του θαλασσινού στην μπουκιά, σε ένα fun κι ανάλαφρο πιάτο κομμένο και ραμμένο όχι μόνο για τη σάλα του εστιατορίου (στην οποία την εμπειρία απογειώνει το αστεράτο σέρβις), αλλά και για την ξαπλώστρα, δυο βήματα πιο κει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.