Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας

Παλαιωμένα, βιολογικά, πολλαπλής απόσταξης ή αρωματικά, αλλά όλα τους χωρίς γλυκάνισο, αυτά τα τέσσερα αποστάγματα αποκαλύπτουν τον πολυσύνθετο χάρτη της ελληνικής παραγωγής.

Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας

Παλαιωμένα, βιολογικά, πολλαπλής απόσταξης ή αρωματικά, αλλά όλα τους χωρίς γλυκάνισο, αυτά τα τέσσερα αποστάγματα αποκαλύπτουν τον πολυσύνθετο χάρτη της ελληνικής παραγωγής και –με τη βοήθεια πάγου ή χωρίς αυτή– διεκδικούν τη θέση τους πλάι στις καλοκαιρινές μας γεύσεις.

Τσίπουρο Ζαχαρία

Κτήμα Μουσών

Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας - εικόνα 1

Κατηγορία: Βιολογικό
Προέλευση: Βοιωτία
Ενδεικτική τιμή: € 13,70


Φινετσάτος χαρακτήρας και καθαρά αρώματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του μονοποικιλιακού τσίπουρου, που φέρει την υπογραφή του Κτήματος Μουσών και παράγεται από 100% βιολογικό Ροδίτη. Η προσεγμένη διαδικασία απόσταξης, που ακολουθεί σύντομα τη ζύμωση, προικίζει αυτό το απόσταγμα με έντονη, ιντριγκαδόρικη μύτη. Ανθικά αρώματα και νότες κερασιού και βύσσινου δένουν όμορφα με την μπαχαρένια επίγευση της γουλιάς, σε ένα απόσταγμα με ευχάριστη καυστικότητα, που συνοδεύει άριστα ψάρια και ψαρομεζέδες. Διαθέσιμο σε φιάλες 200 ml και 700 ml.

Αγιονέρι Μετέωρα

Τσιλιλής

Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας - εικόνα 2

Κατηγορία: Παλαιωμένο
Προέλευση: Τρίκαλα
Ενδεικτική τιμή: € 10


Τσίπουρο μικρής παραγωγής με ρίζες στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων, το Αγιονέρι αντλεί τις αρετές του από τα γαλλικά δρύινα βαρέλια στα οποία παλαιώνεται για διάστημα μισού έως ενός έτους. Ανθώδεις νότες, γλυκά μπαχαρικά και υποψίες καπνού συνθέτουν τη μύτη, μαλακό στόμα και λιπαρή υφή υπογραμμίζουν τη βοτανική του διάσταση, που κορυφώνεται με ορεκτικό τελείωμα μελωμένων εσπεριδοειδών στην επίγευση. Άριστος παρτενέρ για μεγάλα ψητά ψάρια, αλλά και πιο σύνθετες επιλογές, όπως οι μπουγιαμπέσες ή τα μαγειρευτά της θάλασσας. Διαθέσιμο σε φιάλη των 500 ml.

Angel Tears

Κατσάρος Αποστάγματα

Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας - εικόνα 3

Κατηγορία: Τριπλής απόσταξης
Προέλευση: Τίρναβος
Ενδεικτική τιμή: € 26,20


Εμπειρία 160 ετών ενσταλάζει η οικογένεια Κατσάρου σ’ αυτό το απόσταγμα, το οποίο ήδη με την ιδιαίτερη φιάλη του σε προϊδεάζει για το ντελικάτο αποτέλεσμα. Η μύτη είναι μαλακή και θελκτική, το στόμα ευγενικό και φινετσάτο, με αλκοολικότητα στρογγυλή και δουλεμένη, που κλείνει ευχάριστα τη γουλιά. Η υφάλμυρη επίγευση αποκαλύπτει την έμπνευση του ονόματος, αλλά και τη θέση του πλάι σε ελαφριά εδέσματα – συνοδεύει άριστα τις καλοκαιρινές μας αλοιφές, τους ντάκους και τα λαχανικά μας, αλλά και φίνα οστρακόδερμα ή ποσαρισμένα ψάρια. Διαθέσιμο σε φιάλη 700 ml.

Plantae

Αποσταγματοποιία Μακρυωνίτης

Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας - εικόνα 4

Κατηγορία: Αρωματικό
Προέλευση: Σύρος
Ενδεικτική τιμή: € 17,80


Αρωματισμένο με εννιά συριανά βότανα είναι το Plantae της αποσταγματοποιίας Μακρυωνίτη, και φαίνεται: Ζωηρή και δροσερή, η μύτη του είναι το πρώτο πράγμα που κερδίζει την προσοχή, με έντονα ανθικά και φυτικά αρώματα, αλλά και νότες κηπευτικών να πρωτοστατούν και να προϊδεάζουν για ένα απόσταγμα που, πέρα από το ευχάριστο σιγοντάρισμά του σε θαλασσινούς μεζέδες, αλίπαστα και ανάλαφρα τηγανητά ταιριάζει γάντι με καλοκαιρινά λαδερά πιάτα. Η ευγενική γουλιά του δένει ωραία τις μυρωδιές του μπουκέτου και αφήνει ευχάριστη μαστιχένια επίγευση, αβαντάροντας το απόσταγμα και ως πρόταση για straight κατανάλωση, ως απεριτίφ, αλλά και για τεστάρισμα σε αιγαιοπελαγίτικων στροφών κοκτέιλ, εν είδει ελληνοπρεπούς τζιν. Διαθέσιμο σε φιάλη 500 ml.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.