Καλοκαιρινό pop up από τον «Βασίλαινα»

Το ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας βγάζει τραπεζάκια έξω, μεταμορφώνοντας την πλατεία Μαδρίτης σε κατάφυτη καλοκαιρινή αυλή, με παρεΐστικη λογική και αναβιωμένα classics από τα 100 χρόνια γαστρονομικής παρουσίας του.

Καλοκαιρινό pop up από τον «Βασίλαινα»

Βόλτα στο πάρκο μας βγάζει ο «Βασίλαινας» με το «Vasilainas Parkside», το καλοκαιρινό project με το οποίο γιορτάζει όχι μόνο τα 100 χρόνια του στην γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, αλλά και την αγάπη της πόλης για τα πάρκα και τις πλατείες της. Έτσι, στολίζει την πλατεία Μαδρίτης με φωτεινές γιρλάντες, φουντωτές γλάστρες και βότσαλο στο δάπεδο, για να σκορπίσει ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας και να μας καλέσει να ζήσουμε εμπειρία αγνής καλοκαιρινής αίσθησης σε uptown μοντέρνο μείγμα ξεκινώντας λίγο πριν τη δύση του ήλιο με δροσιστικά aperitivo, συνοδεία χορταστικών tapas, και παραμένοντας ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Πίσω από έναν φυσικό πράσινο «τοίχο», προστατευμένοι από τον θόρυβο της πόλης και συνοδεία κορυφαίων κρασιών των ελληνικών αμπελώνων, θα δοκιμάσουμε πολλές διαφορετικές εκδοχές δημιουργικής θαλασσινής παλέτας με πιάτα φτιαγμένα «για τη μέση» και σχεδιασμένα για μοίρασμα, αλλά και ένα εμπνευσμένο summer retouch σε κλασικές γεύσεις, με την υπογραφή του chef Μανώλη Γαρνέλη. Μπακαλιάροι, λαβράκια, γαρίδες, καλαμάρια και χταπόδια μπλέκονται στο μενού με ορεκτικές προτάσεις θαλασσινής ωμοφαγίας, ενώ ταλιάτες Black Angus, αφράτα σουτζουκάκια, και το σήμα-κατατεθέν αυγό με τρούφα, απάκι και πατάτα Νάξου, συμπληρώνουν το γευστικό παλμαρέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.