Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Ψηφιακές και τεχνολογικές καινοτομίες ντύνουν με έξτρα ασφάλεια την εστιατορική μας επαναφορά, φροντίζοντας η γευστική εμπειρία να είναι καθαρή από περιττές αποσπάσεις.

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Με τον καιρό να φορά τα καλοκαιρινά του, μοιάζει σαν τα εστιατόρια να μην μπορούσαν να επιστρέψουν κοντά μας σε καλύτερη εποχή. Σε συνθήκες ιδανικές για τραπεζάκια έξω, η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο απολαυστική χάρη στην άπλα που επιτάσσουν οι καιροί, ενώ τα τεχνολογικά γκατζετάκια που έρχονται για να ντύσουν με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια την εστιατορική μας έξοδο, εκτός από σιγουριά, προσθέτουν στην εμπειρία κι ένα απροσδόκητο fun.

Τα QR codes είναι το πιο διαδεδομένο απ’ τα νέα μέσα που έχουμε δει να εξαπλώνονται στα τραπέζια των αγαπημένων μας spots, φέρνοντας στη γευστική μας έξοδο μια νότα από κινηματογραφικό sci-fi. Άλλοτε τυπωμένα στο σουπλά, άλλοτε αιωρούμενα σε πλεξιγκλάς κυβάκια σαν μικροσκοπικοί λαβύρινθοι βγαλμένοι από το Matrix, αυτά τα αλλόκοτα ιερογλυφικά που στοχεύσουμε με την κάμερα του κινητού μας μας αποκαλύπτουν να το μενού του εστιατορίου. Έτσι, χωρίς να αγγίξουμε τίποτα άλλο απ’ αυτό που κουβαλάμε όλη μέρα στην τσέπη ή το τσαντάκι μας, έχουμε στο χέρι μας όλες τις επιλογές, με ένα τρικ που είναι καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το περιβάλλον!

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω - εικόνα 1

Έτερο τεχνολογικό hit των ημερών, το LED bar με ακτίνες UVC: μια μικρή και κομψή μπάρα ασφαλείας, που έφερε την αεροδιαστημική τεχνολογία στα χέρια μας! Εστιατόρια «πρώτης γραμμής» όπως το «Βαρούλκο», η «Cookoovaya», η «Hytra» το «Vezene», η «Σπονδή», τα «Base Grill» και «Travolta», το «Alio», το «Matsuhisa Athens», αλλά και το «Ψωμί κι Αλάτι», έχουν ήδη βάλει στο ρεπερτόριό τους αυτό το μικρό και εύχρηστο γκατζετάκι, που δεν χρειάζεται παρά μερικά δευτερόλεπτα πάνω από σερβίτσια, τραπεζομάντιλα και καθίσματα, για να εξασφαλίσει ολοκληρωτική απολύμανση. Και μάλιστα, με τέτοια ευκολία που… θα θέλετε να το πάρετε πακέτο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.