«Cho Cho San»: Ασιατικός εξωτισμός σε συσκευασία μπιμπελό

Το μικρό στέκι της Δροσιάς κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις με τις ιδιαίτερες διακοσμητικές πινελιές του, ο πλούσιος, δυτικότροπος πολυασιατισμός του μενού του όμως είναι αυτός που παίρνεις μαζί σου ως γευστική ανάμνηση φεύγοντας.

«Cho Cho San»: Ασιατικός εξωτισμός σε συσκευασία μπιμπελό

Ένα εξωτικό πουλί μέσα στο πεϊνιρλοκρατούμενο και κρεατοκεντρικό σκηνικό της Δροσιάς, το γλυκύτατο «Cho Cho San» κρατά τα ασιατικά ηνία της περιοχής με στιλ και άποψη: με διακοσμητικές πινελιές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον χωρίς να πέφτουν στην παγίδα του φολκλόρ, ο όμορφος, δροσερός του χώρος, προικισμένος με μεγάλες τζαμαρίες που εποπτεύουν τη ζωηρή πιάτσα της περιοχής, είναι έμπλεος μιας αίσθησης σικάτης χαλαρότητας, αποτέλεσμα του μινιμαλιστικού ντιζάιν, εμπλουτισμένου με μια οικεία ζεστασιά.

Το πολυπρόσωπο crowd συνθέτουν νεανικές ζευγαροπαρέες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα με τα τσόπστικ, μετέωρα πάνω από τα πρωτότυπα sushi rolls, αλλά και πιο προχωρημένοι θαμώνες, οι οποίοι καταχαίρονται τα τσιμπολογήματα του μενού από το ιαπωνικό, το κινεζικό, το ταϊλανδέζικο και το κορεάτικο ρεπερτόριο, με ολίγη από ινδική συνταγογραφία. Την πληθωρική φύση του μενού ακολουθούν και τα πιάτα που, όπως δια­πιστώσαμε, σερβίρονται κατά ριπάς, από μια κουζίνα μαθημένη στις υψηλές στροφές.

«Cho Cho San»: Ασιατικός εξωτισμός σε συσκευασία μπιμπελό - εικόνα 1

Η γιαπωνέζικη σούπα ramen, ενισχυμένη με ψητό κοτόπουλο, προσγειώθηκε πρώτη στο τραπέζι μας και μπορεί ο ζωμός της να μην κουβαλούσε το κρεάτινο, κολλαγονένιο βάθος ή τη βοτανική πολυπλοκότητα που περιμένεις από την αυθεντική συνταγή, τα noodles όμως έδιναν στο πιάτο την απολαυστική θαλπωρή που αποζητά ο fan τους. Τα ατμιστά gyoza με κοτόπουλο και γαρίδα, αφράτα και ζουμερά, κρατούσαν σωστή ισορροπία ανάμεσα στο αιθέριο και το στιβαρό, ενώ τα bulgogi beef soba noodles, παρότι έγερναν γευστικά προς το γλυκό, αναπλήρωναν με τη νοστιμάδα του ζουμερού μοσχαριού τους ό,τι μπορεί να τους έλειπε σε ξηροκαρπένια επίγευση.

Στα του sushi, τώρα, η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη, που δεν μπορεί παρά στην πρώτη επαφή να προκαλεί σάστισμα: sashimi, nigiri και maki πρωτοστατούν, με tartare επιλογές να εμπλουτίζουν την γκάμα, ενώ uramaki και poke bowls, παρέα με μια γενναιόδωρη λίστα από signature rolls, ανοίγουν τους ορίζοντες δημιουργικότητας της κουζίνας. Εντυπωσιακά στην εμφάνιση και δυτικότροπα στη σύνθεση των γεύσεων, μιξάρουν premium υλικά και προχωρημένες ιδέες όπως η μους τόνου ή η tempura γαρίδας με φύλλα κανταϊφιού, όλα ενσωματωμένα σε rolls που εντάσσονται ιδανικά στον άξονα του casual εξωτισμού, που προσφέρει στο σύνολό του αυτός ο γλυκύτατος ασιατικός θύλακας της Δροσιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Bruno Verjus για δύο μοναδικά βράδια στο 'Elements'

Το βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου 'Canaves Epitome' φιλοξενεί τον σημαντικό σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.