Τσικνοπέμπτη αλλιώς στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ένεκα της ημέρας, το εστιατόριο με την συναρπαστική θέα μένει ανοιχτό μέχρι αργά και βάζει στο μενού του μοσχομυριστές νοστιμιές.

Τσικνοπέμπτη αλλιώς στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Τσικνοπέμπτη έχει παραδοσιακά το δικό της εθιμοτυπικό στο πολύ όμορφο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης με τη συναρπαστική θέα στον Ιερό Βράχο από τις μεγάλες τζαμαρίες. Κάνοντας την εξαίρεση στο σύνηθες ωράριο του, μας υποδέχεται στις 20/2 από τις 8 το βράδυ και μετά με ζωντανή μουσική κι ένα ειδικό μενού που τιμά την παράδοση γεμάτο επιλογές για να διαλέξουμε. Μιλφέιγ από φιλετάκια μοσχαρίσια με αφράτο ψωμί στη σχάρα, σαγανάκι κανταΐφι με γραβιέρα Κρήτης, μέλι θυμαρίσιο και φιστίκι Αιγίνης και άλλα ορεκτικά και σαλάτες κάνουν την αρχή και δίνουν πάσα σε κρεατονοστιμιές σαν τα αρνίσια παϊδάκια ή μπιφτέκια στη σχάρα, τα χοιρινά μπριζολάκια με πατάτες baby και χόρτα εποχής αλλά και μια ποικιλία από λουκάνικα ή κρεατικά για τις μεγάλες παρέες. Όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα το κρέας περιμένει ένα κοντοσούβλι λαχανικών με βινεγκρέτ από βαλσαμικό ξύδι, ενώ το γλυκό φινάλε έρχεται με παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες στο 2109000915 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.