To νέο glam στα εστιατόρια της πόλης

Τα club και bar-restaurants νέας εσοδείας αναδεικνύονται σε κυρίαρχη τάση, συνδυάζοντας το φαγητό με τη διασκέδαση με τρόπο που γεφυρώνει το προ κρίσης lifestyle με τις νέες συνήθειες. Τα επισκεφθήκαμε ένα προς ένα και αναμεταδίδουμε.

To νέο glam στα εστιατόρια της πόλης

Ήταν τάση που τη διακρίναμε από τις αρχές της φετινής σεζόν η επιστροφή των bar-restaurants στο εστιατορικό μας lifestyle, η οποία αποκρυσταλλώθηκε λίγο πριν από τις γιορτές. Από τη μία ξυπνώντας μνήμες από άλλες εποχές, από την άλλη σηματοδοτώντας το πέρασμά τους στο σήμερα με μια ιδιαίτερη φροντίδα στις γεύσεις και στα κοκτέιλ τους (που δεν ήταν ποτέ το δυνατό τους σημείο), συγκεντρώνουν στα τραπέζια τους ένα mix Αθηναίων αλλά και upper class επισκεπτών της πόλης που βρίσκουν σε αυτά φαγητό και διασκέδαση σε ισόποσες δόσεις.

Είτε αναβιώνοντας θρυλικά ονόματα και χώρους του παρελθόντος είτε αναμειγνύοντας μυκονιάτικη αύρα με μοδάτες γαστρονομικές τάσεις, προσελκύουν στιλάτους Λιβανέζους και Ισραηλινούς πλάι σε εγχώριους celebrities και influencers που γεμίζουν τους νέους glam ναούς της πόλης ακόμη και τις καθημερινές. Όσο μάλιστα η Αθήνα γίνεται προορισμός όλο το χρόνο και νέα πολυτελή ξενοδοχεία ανοίγουν διαρκώς, δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλες λαμπερές αφίξεις, ειδικά στο ιστορικό κέντρο, σε συντονισμό με τις τάσεις των διεθνών μητροπόλεων.

To νέο glam στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 1
Τα μοντέρνου ύφους πιάτα στο «Privilege» ενθαρρύνουν τη λογική της μοιρασιάς

«Θέλαμε να είμαστε χαμηλόφωνοι για να αφήσουμε τον πρώτο λόγο στη θέα», μου είχε πει ο Βασίλης Τσιλιχρήστος, ηθικός αυτουργός της επιστροφής του θρυλικού Privilege στην Ιερά Οδό, ένα από τα πρώτα βράδια που βρέθηκα στο μαγαζί. Και, πράγματι, η πανοραμική θέα στον φωτισμένο ιερό βράχο που εισβάλλει από παντού στο χώρο και η εντυπωσιακή προτομή της θέας Αθηνάς η οποία «κάθεται» πάνω από το κεντρικό μπαρ είναι τα δύο στοιχεία που τραβούν πρώτα την προσοχή στη σάλα με την ατμόσφαιρα total dark πολυτέλειας που δένει τον μαύρο γρανίτη με το σίδερο και τη μαλακή σκουρόχρωμη μοκέτα στο πάτωμα.

Στα τραπέζια (ωραία πινελιά η ενσωματωμένη σαμπανιέρα) κυκλοφορούν καλοφτιαγμένες μοντέρνες γεύσεις to share διά χειρός Νίκου Θωμά, τα signature cocktails που επιμελείται το πολυβραβευμένο «Lost + Found» της Λευκωσίας είναι ένα κι ένα, ενώ κάθε βραδιά εδώ έχει το δικό της χαρακτήρα και DJ στα decks – δυνατά ραντεβού για μεσοβδόμαδο fun οι Τετάρτες και οι Πέμπτες.

To νέο glam στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 2
Στη θερμή Asia glam ατμόσφαιρα ποντάρει το «Zuka»

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσουμε ξανά στην Αθήνα», λέει ο Σεμπάστιαν Διαμαντούλης για το αθηναϊκό αδερφάκι του μυκονιάτικου «Kalua», που ξανανοίγει την πάλαι ποτέ έδρα του θρυλικού brand στην οδό Αμερικής ως Zuka Athens. Την Asian glam ατμόσφαιρα –με highlight τις αλυσίδες σε χρυσό χρώμα που κατεβαίνουν εν είδει βροχής ανάμεσα στα τραπέζια– συμπληρώνουν οι ανάλογες γεύσεις που προτείνει ο σεφ Νίκος Χολέβας, σταχυολογώντας πιάτα με πανασιατικές διαθέσεις (εθιστικά spicy edamame με καμένο βούτυρο, νόστιμο pad thai, καλοφτιαγμένες γαρίδες τεμπούρα κ.ά.), χωρίς να λείπει μια ευρεία γκάμα από σούσι.

To νέο glam στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 3
Οι πανασιατικές γεύσεις του «Zuka» πάνε χέρι χέρι με τα signature cocktails

Η μπάρα, στην καρδιά του μαγαζιού, δημιουργεί παλμό στο χώρο που γεμίζει εύκολα ακόμη και τις καθημερινές, ενώ παρότι νεότευκτο έχει κιόλας δημιουργήσει σταθερό ραντεβού τις Κυριακές, όταν ο Νίκος Σαλέας συνοδεύει ζωντανά με το κλαρίνο του τις μουσικές επιλογές του DJ και το κέφι χτυπάει κόκκινο. Το σέρβις, πολυπληθές και καλοντυμένο, περιποιείται με γνώση σε υψηλά μυκονιάτικα στάνταρντ.

To νέο glam στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 4
Άποψη της σάλας του «Y Project» που... κρύβεται μέσα στο «YTON»

Στο από κάθε άποψη εντυπωσιακό «YTON», η διαφορετική συνθήκη διασκέδασης που εξαρχής πρότεινε ο Νίκος Βέρτης βρίσκει τη συνέχειά της στο The Y Project. Πρόκειται για ένα πολύ ατμοσφαιρικό εστιατόριο με αυτόνομη προσωπικότητα που ξεδιπλώνει τη δράση του σε μια βεράντα στα ψηλά του νυχτερινού πολυχώρου της Πέτρου Ράλλη.

Έργα σύγχρονης τέχνης, σαν το νεο-ποπ γλυπτό με τη manga αισθητική του γιαπωνέζου καλλιτέχνη Mr., κοσμούν το χώρο και προϊδεάζουν για τη γευστική συνέχεια (μαγιάτικο σε ρολό με σπαράγγι, σχοινόπρασο και χαβιάρι, ταρτάρ σολομού με ψιλοκομμένες πιπεριές jalapeños, black cod με miso, αλλά και signature rolls όπως αυτό με Black Angus και τεμπούρα λιαστής ντομάτας) που έχει τη σφραγίδα του πολύ καλού σεφ Take, ο οποίος έχει χτίσει το όνομά του σε εστιατόρια όπως το «Matsuhisa», το «Nammos» και ο «Κουρσάρος». Τα κοκτέιλ είναι υψηλού επιπέδου, το ίδιο και τα επιδόρπια που υπογράφει ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Νικόλας Στράγγας, φανερώνοντας τις high end διαθέσεις του χώρου.

To νέο glam στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 5
Γεύσεις με το άγγιγμα του γνωστού sushi chef Take στο «Y Project

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.