Τα lunch menus συμφέρουν

Ανάμεσα στα γιορτινά ψώνια κάνουμε lunch break σε δημοφιλή εστιατόρια, τα ειδικά μεσημεριανά μενού των οποίων δίνουν νόστιμες και οικονομικά προσιτές λύσεις.

Τα lunch menus συμφέρουν

Ανάμεσα στα γιορτινά ψώνια κάνουμε lunch break σε δημοφιλή εστιατόρια, τα ειδικά μεσημεριανά μενού των οποίων δίνουν νόστιμες και οικονομικά προσιτές λύσεις.

«Mono»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 1

Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου προτείνει μια σειρά από μενού τριών πιάτων με ένα ποτήρι κρασί από 1 έως 7 μ.μ., εκτός σαββατοκύριακου. Με € 24 έχεις κροκέτα πατάτας με ουρά μόσχου και τυρί fontal ή κεφτεδάκια γαλοπούλας με εστραγκόν και τηγανητούς γίγαντες, σνίτσελ ή παπαρδέλες με ουρά από μοσχάρι και παρφέ λευκής σοκολάτας με μάνγκο σε καμένη μαρέγκα. Στα € 29 διαλέγεις ανάμεσα σε άισμπεργκ με κόκκινα φασόλια ή χωριάτικη με κουλούρι Θεσσαλονίκης ή χταπόδι τεμπούρα, ρολό γαλοπούλας με πορτοκάλι και φασκόμηλο ή μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με μελάσα ή σολομό σε χυμό παντζαριού με μαύρο ρύζι και μπανόφι ή μπακλαβά με παγωτό σφένδαμο.

«Simul gastronomic situ»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 2

Δύο μενού προτείνει ο σεφ Νίκος Θωμάς, από 1 έως 6 μ.μ., καθημερινά πλην Κυριακής. Στα € 30 έχουμε λάχανο σχάρας με κατσικίσιο γιαούρτι, φουντούκι, μήλο, ταλιατέλες με Bolognese άγριων μανιταριών, λαχανίδα, αβγοτάραχο και μπάρα σοκολάτας. Στα € 42 παντζαροσαλάτα με χαρούπι, κατσικίσιο τυρί με μαστίχα Χίου, καρύδια, σορμπέ μανταρίνι, καλαμάρι σχάρας με πουρέ μαϊντανόριζας, μπιζέλια, τσάτνεϊ από chorizo, γάλα καρύδας και κόλιαντρο, κροκέτα μοσχαρίσιας ουράς σε μπεσαμέλ \και κρέμα μελιτζάνας και μπανόφι.

«Βασίλαινας»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 3

Δύο μενού διαφορετικής κατεύθυνσης σερβίρονται από 1 μέχρι 5 μ.μ., καθημερινά πλην Κυριακής. Το ένα με € 25 περιλαμβάνει μεζέ-­καλωσόρισμα, πράσινη σαλάτα με ντοµατίνια, ρέβα, ραπανάκι και βινεγκρέτ λέμονγκρας, μοσχαρίσιο διάφραγμα σχάρας με βασιλομανίταρα, νιόκι, καπνιστό κρεμμύδι και γλυκό ημέρας. Το άλλο, στα € 27, βουτάει στη θάλασσα με ταραμοσαλάτα «Bασίλαινας» και αραβικές πίτες, καλαμάρι σχάρας μαζί με σαλάτα με μαυρομάτικα, μους καπνιστής τσακώνικης μελιτζάνας, μαρμελάδα ντομάτας και λουκάνικο Δράμας, λαβράκι σχάρας με σαλικόρνια, μαραθόριζα και κουνουπίδι σε βινεγκρέτ εστραγκόν και γλυκό ημέρας.

«Τηλέμαχος Athens»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 4

Η έννοια του μεσημεριανού μενού εδώ είναι διευρυμένη, αφού το μενού των € 24 σερβίρεται Δευτέρα με Παρασκευή, από 1 μέχρι 8 μ.μ., και περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, μπιφτέκι από σιτεμένο βοδινό κρέας και γλυκό ημέρας. Το μενού των € 30 σερβίρεται επίσης καθημερινά, από τη 1 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα, και περιλαμβάνει ταρτάρ και καρπάτσιο από premium μοσχαρίσιο φιλέτο Fassona Piemontese, σαλάτα με κρητικό παξιμάδι, κατίκι, φινόκιο, ντοµατίνια, ρόκα και ντρέσινγκ οξύμελου, μοσχαρίσιο φιλέτο και γλυκό ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.