«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το αδελφό του «King George» τέσσερα ειδικά γευστικά χάπενινγκ δίνουν ιδέες καλοπέρασης σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το αδελφό του «King George» τέσσερα ειδικά γευστικά χάπενινγκ δίνουν ιδέες καλοπέρασης σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

11.00 | Weekend brunch

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 1

Αστακός, σολομός, καβούρι, αληθινό χαβιάρι, σπανιόλικο jamon Serrano, σαμπάνια... Το brunch στο «Winter Garden» ξεχωρίζει για το class του κι έχει εκ των πραγμάτων σούπερ γιορτινό χαρακτήρα. Η σημασία στη λεπτομέρεια φαίνεται και από τα πεντανόστιμα, άψογα ψημένα βιολογικά αβγά. Τα δε γλυκάκια είναι για φίλημα.

13.30 | Lunch με «shrimp & more»

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 2

Μέχρι και τις 20/12 στο χρυσοσκουφάτο «GB Roof» χαιρόμαστε μια σπέσιαλ εμπειρία, διαλέγοντας γαρίδες από το ειδικό ένθετο. Τα πιο εντυπωσιακά, σούπα κολοκύθας-κάστανου με κακάο, τρούφα και τορτέλι γεμισμένο με γαρίδα· ταλιολίνι με σάλτσα αβγοτάραχου-κουμκουάτ και γαρίδες ψητές και ταρτάρ· καρπάτσιο γαρίδας μαριναρισμένης σε χαμομήλι και λεμόνι με γύρη και σαμπαγιόν γαρίδας.

17.00 | Afternoon tea

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 3

Καλύτερο και πιο βρετανικό τσάι στην Αθήνα δεν υπάρχει! Τώρα τις γιορτές το ρεπερτόριο του «Winter Garden» έχει από τάρτα μανιταριών με τρούφα και σου με φουαγκρά μέχρι μπλινί σπανακιού-βασιλικού με καπνιστό σολομό και λευκά σάντουιτς με νεροκάρδαμο και αβγό. Όλα τα γλυκά είναι αφιερωμένα στο κάστανο.

20.30 | Όσπρια στο «Tudor Hall»

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 4

Δεν τρως συχνά τη θέρμη των οσπρίων σε ένα grande εστιατόριο και ο Αλέξανδρος Κοσκινάς το τόλμησε στο πολυτελές, αδελφό της «Μεγάλης Βρεταννίας», «King George». Απολαμβάνουμε λοιπόν άσπρα και μαύρα φασόλια στον ταβά με χωριάτικο λουκάνικο· αρνίσιο κότσι στη γάστρα με φασόλια Πρεσπών· ζυμαρικά με χάντρες, θαλασσινά και βασιλικό· γίγαντες στο φούρνο με χόρτα, βαρελίσια φέτα και αγριορίγανη· και vegan ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα, κύμινο και γλυκιά πάπρικα.

Περισσότερες πληροφορίες

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Winter Garden City Lounge

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.