Οι Αμπελόκηποι σε ρυθμούς «Sakura»

Ύστερα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, το sushi resto έπιασε μόλις έδρα στην πιάτσα της Πανόρμου.

Οι Αμπελόκηποι σε ρυθμούς «Sakura»

Ύστερα από τη Μύκονο όπου περνούσε τα καλοκαίρια του στον κήπο του «Uno con Carne» και τη Σαντορίνη, το sushi resto του Γιάννη Κοντοτάσιου έπιασε μόλις έδρα στην πιάτσα της Πανόρμου. Ο σεφ και δημιουργός του sushi academy προτείνει και εδώ ένα μενού βασισμένο στα πρότυπα της λιτής sushi φιλοσοφίας edomae που άνθησε στο Τόκιο, χωρίς να λείπουν και special rolls σαν το Rainbow με σολομό, γαρίδα, τόνο, αβοκάντο και αγγούρι ή το Red Dragon με χέλι, αβοκάντο και τομπίκο.

Οι Αμπελόκηποι σε ρυθμούς «Sakura» - εικόνα 1

Ένα σεβαστό κομμάτι του καταλόγου είναι αφιερωμένο στα εκλεκτά κρεατικά από την Αργεντινή, ενώ στα ποτά θα βρείτε τρεις ετικέτες σάκε, γιαπωνέζικες μπίρες και ουίσκι αλλά και ελληνικά κρασιά. Αν επιθυμείτε απευθείας επαφή με τα τεκταινόμενα στην ανοικτή κουζίνα μπορείτε να καθίσετε στα ψηλά σκαμπό, αλλιώς στα τραπέζια της σάλας του παλιού κτιρίου του 1927 που δένει τα jap στοιχεία με τις πινελιές πολυτέλειας.

Περισσότερες πληροφορίες

Sakura Sushi

Δουκίσσης Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.