7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα

Το ένα μετά το άλλο τα εστιατόρια της πόλης λανσάρουν τα ολοκαίνουργια μενού τους ακονίζοντας μαχαίρια και πιρούνια πάνω από πιάτα που ευωδιάζουν φθινόπωρο.

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα

Το ένα μετά το άλλο τα εστιατόρια της πόλης λανσάρουν τα ολοκαίνουργια μενού τους ακονίζοντας μαχαίρια και πιρούνια πάνω από πιάτα που ευωδιάζουν φθινόπωρο.

«V1935»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 1

Στο all day εστιατόριο στο ισόγειο του ομώνυμου ξενοδοχείου στην οδό Βουλής όπου κάποτε στεγαζόταν το πρώτο μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλων, ο Γιάννης Στανίτσας κάνει παιχνίδι με μοντέρνες ελληνικές σπεσιαλιτέ και καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες. Χορτόπιτα με βότανα και στραγγιστό γιαούρτι, σκιουφιχτά με μπολονέζ γαρίδας και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, γαλακτομπούρεκο με κραμπλ τσουρεκιού και παγωτό κανέλας.

«Olive Garden»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 2

Στο πανέμορφο rooftop εστιατόριο του ξενοδοχείου «Titania» που χαρίζει σταθερά ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα της Αθήνας, ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας υφαίνει έναν πολύ ταιριαστό γαστρονομικό καμβά με μοντέρνες και κοσμοπολίτικες ελληνικές γεύσεις. Καλαμάρι σχάρας με ζεστή σαλάτα από βιολογικές φακές Γρεβενών, συκώτι από νεαρό μοσχάρι με πουρέ κρεμμυδιού, φιλέτα μπαρμπουνιού με καπνιστό πουρέ κουνουπιδιού.

«Galaxy»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 3

Στην κορυφή του ξενοδοχείου «Hilton» ρεμβάζεις τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τους φωτισμένους δρόμους της Αθήνας και επιλέγεις ανάμεσα στις μοντέρνες πολυσυλλεκτικές γεύσεις που προτείνουν ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο σεφ του εστιατορίου Γιώργος Καπέρδας. Κολοκυθόσουπα βελουτέ με φθινοπωρινή τρούφα και παστέλι, ποικιλία ψητών κουνουπιδιών με κρέμα παντζαριού και φυστικοβούτυρο, ελάφι φιλέτο με τερίνα σελινόριζας και σος ελληνικού καφέ.

«Βασίλαινας»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 4

Λίγο προτού γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας του, το εμβληματικό εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα υποδέχεται τη νέα σεζόν με ολοκαίνουργια πιάτα διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Μάνου Γαρνέλη. Ταρτάρ φαγκρί με μήλο, κρέμα αρακά και σορμπέ κόκκινης πιπεριάς, φιλέτο τόνου με πίκλα τοπιναμπούρ και κρέμα πραλίνας φουντουκιού και καφέ, σφυρίδα με γιαχνερά χόρτα, κοκκάρια και λεμονόχορτο.

«Chefi»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 5

Ανοίγοντας πλέον και τα μεσημέρια της Κυριακής, το αγαπημένο εστιατόριο του Χαλανδρίου έχει φέτος διάθεση για μοντέρνες γεύσεις with a greek twist στη ζεστασιά της ανανεωμένης σάλας. Eυφάνταστα γιουβαρλάκια θαλασσινών, αποδομημένος μουσακάς με pulled beef, κρέμα πατάτας και τσάτνεϊ ντομάτας, φρέσκο ραβιόλι με σάλτσα παστιτσάδας, ραβανί με ανανά και γκανάς pina colada.

«Κιουζίν»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 6

Οι νέες και πολύ αναπαυτικές δερμάτινες καρέκλες, τα ολοκαίνουργια σερβίτσια και ο πλήρως ανανεωμένος επάνω χώρος δίνουν το στίγμα της αλλαγής στο ζεστό εστιατόριο του Κολωνακίου, μαζί με τα νέα πιάτα της Κάτια Έλστερν που βλέπουν την παράδοση με μοντέρνα ματιά. Τηγανιά μαύρου χοίρου με λεμονάτη σάλτσα κρασιού, φρικασέ μανιταριών, γουρουνοπούλα σιγομαγειρεμένη με μπίρα, κρέμα μήλου με άρωμα μούστου και καραμέλα. Σημειώστε και τα πολύ ενδιαφέροντα live, όπως αυτό με τη Miss Saxo Vaya που έρχεται με soulful και jazzy saxo tunes το βράδυ του Σαββάτου 9/11.

«Zillers»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 7

Με φρέσκιες λίστες φαγητού και ποτού μας υποδέχεται το boutique εστιατόριο της Μητροπόλεως που ατενίζει τον ιερό βράχο από απόσταση αναπνοής, ενώ η ταλαντούχα σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη εμπλουτίζει την εμπειρία με προτάσεις στο γνώριμο ύφος της. Σαλάτα αβοκάντο με φινόκιο, βασιλικό, τζίντζερ τουρσί και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καπνιστό χταπόδι με πουρέ λευκών φασολιών, σφυρίδα με ριγανάτο πουρέ πατάτας, πράσινα φασόλια και σάλτσα ξινόγαλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

V1935 Roof Garden

(ξεν. «V1935») Βουλής 29, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.