5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα

Τα γνωρίζουμε από πιο παλιά, η νέα σεζόν ωστόσο τα βρίσκει είτε σε νέα τοποθεσία είτε σε ολοκαίνουργια γευστική πλεύση.

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα

Τα γνωρίζουμε από πιο παλιά, η νέα σεζόν ωστόσο τα βρίσκει είτε σε νέα τοποθεσία είτε σε ολοκαίνουργια γευστική πλεύση.

«Chez Lucien @ Bios»

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα - εικόνα 1

Στα τραπέζια του ατμοσφαιρικού μπιστρό των Πετραλώνων στριμωχτήκαμε ουκ ολίγες φορές έχοντας μπροστά μας κρεμμυδόσουπα, σαλιγκάρια αλά Μπουργκινιόν, αντρεκότ και άλλα cult classics της γαλλικής κουζίνας και λυπηθήκαμε όταν διέκοψε τη λειτουργία πέρυσι. Κάθε τέλος όμως είναι και μια νέα αρχή, καθώς εδώ και λίγες ημέρες η ιστορία συνεχίζεται στον πρώτο όροφο του «Bios» στην Πειραιώς. Ο κατάλογος είναι ίδιος κι απαράλλακτος και το μενού 3 πιάτων με ελεύθερη επιλογή ενός ορεκτικού, ενός κυρίως κι ενός επιδορπίου, παραμένει ένα πολύ καλό deal στα € 24.

«Ventiri Greek Cuisine»

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα - εικόνα 2

Νέα φάση μαγειρεύεται εδώ και λίγες ημέρες στον εντυπωσιακό χώρο της οδού Βεντήρη που γνωρίσαμε ως «Ventiri Grill House». Η αγάπη για το καλό κρέας παραμένει άσβεστη, ωστόσο ο νέος σεφ Παναγιώτης Παπανικολάου διανθίζει τη γευστική πρόταση με πολλούς ελληνικούς μεζέδες βάζοντας και τη θάλασσα στο παιχνίδι. Τσιγαρομπουρέκια πολίτικα, σφακιανές πίτες, μεσσηνιακός καγιανάς και άλλα πολλά στα πρώτα, τσιροσαλάτα, γαριδάκι τηγανητό με αρωματική μαγιονέζα, χταπόδι στιφάδο με τραγανό πατατάκι στους ψαρομεζέδες και, μαζί, φρέσκο ψάρι και κρεατικά ξηράς ωρίμανσης.

«Misifu»

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα - εικόνα 3

Ριζική αλλαγή γευστικής (και όχι μόνο πλεύσης) για το όμορφο all day resto που γνωρίσαμε πέρυσι στο Παλαιό Ψυχικό. Ο χώρος δέχτηκε διακοσμητικές πινελιές κι έχει ζεστάνει, ενώ τα ηνία της κουζίνας ανέλαβε ο έμπειρος chef Γιώργος Ιακωβίδης ποντάροντας στις μοντέρνες comfort γεύσεις: αυγό ποσέ με κρέμα πατάτας, σύγκλινο και τρούφα, κρέμα φάβας με καρπάτσιο χταποδιού και σαλάτα νισουάζ για την αρχή, χειροποίητα ζυμαρικά και διάφορα ριζότο για τη συνέχεια, χωρίς να λείπει η πίτσα, το ψάρι και τα εκλεκτικά κρεατικά, κάποια από τον ξυλόφουρνο. Το καινούργιο υπόγειο κελάρι κρύβει εκπλήξεις.

«Dirty Ginger»

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα - εικόνα 4

Ο Νίκος Μαούνης αναβιώνει το κεφάτο στέκι του Γκαζιού ως all day bar restaurant αυτήν τη φορά στο Χαλάνδρι. Τραγούδια από όλες τις δεκαετίες, το φαγητό κάνει focus στο κρέας χωρίς να λείπουν από το παιχνίδι οι ευφάνταστες μεσογειακές γεύσεις και τα cocktails που φλερτάρουν με πολύ ωραία υλικά και παρουσιάσεις. Χαλαρή ατμόσφαιρα, brunch και για τους ρομαντικούς μια επιλογή από τις γεύσεις του πρωινού που σερβίρονται σε καλάθι.

«Yoko Sushi & Bento»

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα - εικόνα 5

Το πρωτογνωρίσαμε στο Κολωνάκι, δεν πάει όμως πολύς καιρός που το φιλικό sushi spot βρήκε νέα έδρα στο Παγκράτι. Και εδώ οι διαστάσεις είναι μινιόν, με την μπάρα-πάγκος εργασίας στο επίκεντρο όπου μπορείς να κάτσεις τη στιγμή που μπροστά σου ετοιμάζεται μια ευρεία γκάμα από sashimi, nigiri και άλλα πολλά κλασικά και πιο μοντέρνα rolls. Οι επιλογές ανοίγονται και σε άλλες raw γεύσεις, σαν το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, αρκετές σαλάτες και λίγα ζεστά πιάτα όπως το κοτόπουλο teriyaki και τα noodles. Μπορείς επίσης να βολευτείς στους καναπέδες και όσο κρατάει ο καιρός στα τραπέζια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Yoko Sushi & Bento

Αρριανού 20, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.