Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας

Η πιο δημοφιλής κουζίνα στην υδρόγειο αφήνει το στίγμα και τη νοστιμιά της στα νότια. Εμείς επιλέξαμε μια πρωτοκλασάτη ιταλική εξάδα που ξεχωρίζει στη διαχρονικά hip γειτονιά της Γλυφάδας.

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας

Η πιο δημοφιλής κουζίνα στην υδρόγειο αφήνει το στίγμα και τη νοστιμιά της στα νότια. Εμείς επιλέξαμε μια πρωτοκλασάτη ιταλική εξάδα που ξεχωρίζει στη διαχρονικά hip γειτονιά της Γλυφάδας.

«La Strega»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 1

Το ευχάριστο εστιατόριο ανανεώνεται, αλλά έχει πάντα ως βάση του την ιταλική κουζίνα. Η πίτσα Al prosciutto, με ντοµάτα San Marzano, premium μοτσαρέλα, πεκορίνο και καπνιστό προσούτο, είναι καλή επιλογή. Από τα φρέσκα ζυμαρικά ξεχωρίζουν τα spaghetti Bolognese με κιμά από μοσχαρίσια σπάλα και χοιρινό μπούτι και τα spaghettini amatriciana με χοιρινό guanciale, φρέσκια ντομάτα, καυτερή κόκκινη πιπερίτσα.

«Nomi»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 2

Εντυπωσιακό εστιατόριο με μητροπολιτικό αέρα και tailor-made ντεκόρ, σε μια αεράτη σάλα που θυμίζει Νέα Υόρκη. Πολύ καλή πίτσα, λεπτή και τραγανή, σαν χωριάτικο ψωμί, ελαφρώς καπνισμένη από τον ξυλόφουρνο. Ωραία Napoletana με αρκετά πικάντικη κόκκινη σάλτσα, κεντημένη με κάππαρη, ελιές, ρίγανη και αντζούγια. Απαλή και μελωμένη η καρμπονάρα με spaghetti al bronzo και guanciale. Το τιραμισού βελούδινο.

«Sale Bianco»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 3

Στην καλαίσθητη, φιλόξενη τρατορία του Salvatore Antolina, τα ζυμαρικά είναι φρέσκα και φτιάχνονται στο χέρι, με συνταγές που ήρθαν από τη Σικελία. Οι παπαρδέλες με γαρίδες και τρούφα είναι σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζει, όπως και οι πίτσες με λεπτή και πολύ τραγανή ζύμη. Το καλτσόνε με σοκολάτα και νουτέλα, τα σουδάκια με παγωτό βανίλια και ζεστή σάλτσα σοκολάτας και το τιραμισού είναι πραγματικοί πειρασμοί.

«Soleto»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 4

Μιλάμε ίσως για το πιο χαρούμενο μπαρ-ρεστοράν της Γλυφάδας, με μητροπολιτική αύρα, που στο Italian κομμάτι του καλλιεργεί τις γεύσεις της Μπότας. Μια πίτσα tartufata µε λευκή σάλτσα, µανιτάρια, παρµεζάνα είναι ωραία ιδέα, όπως και τα ασυνήθιστα homemade νιόκι µε µπρόκολο και ζωµό πεκορίνο. Οι μαύρες ταλιατέλες µε καραβιδοουρές, σπαράγγια και ξύσµα αβγοτάραχου είναι εντυπωσιακές.

«Ramino»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 5

Feeling κοσμοπολίτικου μπιστρό, οικείο και καλοβαλμένο, με πρασινάδες, καθρέφτες, βιενέζικες καρέκλες και μαρμάρινα τραπέζια, είναι από τα εστιατόρια που χαίρεσαι να τρως. Ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος δίνει πιο μοντέρνο στιλ σε κλασικές συνταγές, οπότε το καρπάτσιο σερβίρεται με ιταλική μαγιονέζα, τρούφα, ρόκα και τηγανητή κινόα και τα arancini παίρνουν γεύση Caesar.

«Peccati di Gola»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 6

Χαριτωμένο και οικονομικό το μαγαζί της Talita και της Naomi Sigillo, έχει ως δυνατά του χαρτιά την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, που η ζύμη της ωριμάζει για πάνω από 72 ώρες –εκείνη με ντομάτα, μοτσαρέλα, μοσχαρίσιο καρπάτσιο και κρέμα μαύρης τρούφας πάνω σε λεπτότατη ζύμη είναι ζημιά–, και τα φρέσκα ταλιολίνι, όπως εκείνα με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, ντοματίνια και ρόκα.


Περισσότερες πληροφορίες

Sale Bianco

Μάρκου Μπότσαρη 10, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Nomi

Λαοδίκης 47, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

38 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.