Και το όνομα αυτού «Cardinale»

Σας είχαμε προαναγγείλει ότι η δραστήρια Φωτεινή Παντζιά ετοίμαζε καινούργιο all day ιταλικό εστιατόριο και να που το «Cardinale» άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Αύγουστο στην καρδιά της πόλης.

Και το όνομα αυτού «Cardinale»

Σας είχαμε προαναγγείλει ότι η δραστήρια Φωτεινή Παντζιά («By the glass») ετοίμαζε καινούργιο all day ιταλικό εστιατόριο και να που το «Cardinale» άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Αύγουστο στην καρδιά της πόλης. Η δράση στον κομψό και άνετο χώρο ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και προτάσεις για brunch και συνεχίζεται με γεύσεις που εστιάζουν στα βόρεια της Μπότας με τη σφραγίδα του έμπειρου σεφ Κώστα Τσίγκα.

Στα ορεκτικά τον τόνο δίνουν για παράδειγμα τα μύδια με πικάντικο λουκάνικο από τη Σικελία, φασόλια και φρυγανισμένο ψωμί ή ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο με τυρί taleggio, παλαιωμένο ξίδι και ψητό κρεμμύδι, ενώ η συνέχεια γράφεται με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ζυμαρικά και ριζότι σαν τα νιόκι παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και pesto από κέιλ και αμύγδαλα αλλά και κρέας ή ψάρι.

Και το όνομα αυτού «Cardinale» - εικόνα 1

Οι πίτσες που έρχονται από τον ξυλόφουρνο χωρίζονται όπως συνηθίζει ο σεφ σε λευκές και κόκκινες, ενώ το mozzarella bar ανεβάζει τα ιταλιάνικα βολτ σε συνδυασμό με τις περίπου 80 ετικέτες κυρίως από τον ιταλικό αμπελώνα που αναπαύονται στη γυάλινη walk in κάβα.

Περισσότερες πληροφορίες

Cardinale

Μητροπόλεως 38, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.