4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα

Ανεβαίνουμε στα ψηλά για να απολαύσουμε θέα και γεύσεις σε ταράτσες για κάθε διάθεση.

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα

«Andaman»

Εκεί κάπου στην Πειραιώς, η ταράτσα του όμορφου ταϊλανδέζικου στήνει εξωτικό σκηνικό, με έντονα χρώματα, φυτά, χειροποίητους πολυελαίους από φίλντισι και μια λευκή τέντα που θυμίζει πανιά ιστιοφόρου. Στο μενού ασφαλώς βασιλεύει το pad Thai παρέα με φρέσκα Thai rolls αλλά και μια πάπια Πεκίνου με χειροποίητες πίτες, η μπάρα σιγοντάρει με ένα Bittersweet Cherry με σπιτικό σιρόπι πράσινης πιπεριάς τσίλι, φρέσκο κεράσι και βότκα ή ένα Pipi Island με λευκό ρούμι, λικέρ λίτσι και σπιτική μαρμελάδα.

«St’ Astra»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 1

Οι καλοκαιρινές βραδιές στην κορυφή του ξενοδοχείου «Radisson Blu» περνούν δίπλα στη φωτισμένη πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό. Οι γεύσεις του Δημήτρη Κανταράκη έχουν μοντέρνο χρώμα, που φαίνεται για παράδειγμα στο ταρτάρ γαρίδας με πικάντικο ζωμό μάνγκο, κόλιαντρο και ραπανάκια ή στη σφυρίδα φρικασέ με σελινόριζα και μυρωδικά, ενώ δεν λείπει το live BBQ με εκλεκτά κρεατικά, ψαρικά και λαχανικά. Signature cocktails και lounge μουσικές στο open bar του χώρου με θέα στα φώτα της πόλης.

«Επτά 7»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 2

Ριζικά ανανεωμένο, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου, που χαρίζει μαγευτική θέα στην Ακρόπολη. Η γευστική πυξίδα είναι στραμμένη στην ιταλική κουζίνα με τον τρόπο που την πρέσβευε ο αείμνηστος σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι διά χειρός του στενού του συνεργάτη Δαμιανού Σιδηροκανέλη: μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού, vitello tonnato με μοσχάρι γάλακτος, ραβιόλο με κρόκο, σπανάκι, ανθότυρο, φασκόμηλο αλλά και τηγανητή pizza fritta.

«Naanwich»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 3

Μπορεί να μην του φαίνεται έτσι όπως το κοιτάζετε από την Ερμού, όμως το φρέσκο ινδικό fastfood έχει στην κορυφή του μια ταράτσα δύο επιπέδων που ατενίζει την Ακρόπολη. Δώστε λοιπόν την παραγγελία σας για τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, το ινδικό σουβλάκι naanwich, το οποίο φτιάχνεται με την παραδοσιακή αφράτη πίτα naan, ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας σε φούρνο ταντούρι και γεμίζεται με κοτόπουλο tikka, curry ή masala μαζί με αρωματικά ινδικά παρελκόμενα, και ανεβείτε στα ψηλά για να το απολαύσετε.

Περισσότερες πληροφορίες

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Naanwich

Ερμού 115, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.