«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Από τα πρώτα στέκια για τους καλοφαγάδες του κέντρου ανανεώνει συνεχώς τη γευστική του φαρέτρα, αλλά διατηρώντας την ίδια ώρα την επαφή με τις παραδοσιακές του αφετηρίες.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Από τα πρώτα στέκια για τους καλοφαγάδες του κέντρου της Αθήνας, πολλά χρόνια προτού η γειτονιά μεταμορφωθεί σε «food village», ο «Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» του Συντάγματος έχει τα τελευταία χρόνια εμπλουτίσει το πολύχρωμο crowd της μοντέρνας σάλας του με επισκέπτες από τα πολυάριθμα ξενοδοχεία στα πέριξ της Μητροπόλεως, ενώ παραμένει στην αιχμή των ελληνικών παρεΐστικων προτάσεων της περιοχής, ανανεώνοντας συνεχώς τη γευστική του φαρέτρα, αλλά διατηρώντας την ίδια ώρα την επαφή με τις παραδοσιακές του αφετηρίες.

Επιλογές ημέρας με φρέσκα υλικά της ελληνικής υπαίθρου, ένα bon marche μενού δύο ατόμων κι επτά πιάτων σε μια Dégustation εμπειρία γνωριμίας με τον νέο σεφ Έκτορα Τσέτα αλλά και μια μεγάλη γκάμα από σταθερές αξίες, όπως το κλασικό Σαντορινιό, όπου χοιρινά φιλετάκια σβήνονται με λευκό κρασί για να ξαπλώσουν πάνω σε αεράτο πουρέ μελιτζάνας και πατάτας, συνθέτουν την καλοκαιρινή γευστική πρόταση του αγαπημένου νεο-μπακάλικου.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο - εικόνα 1

Όσο για επιδόρπιο, η τάρτα με κρέμα βανίλιας, αρωματισμένη με μαστίχα και τριαντάφυλλο, ηγείται των νέων αφίξεων στις ανάλαφρες προτάσεις, που θα γεμίσουν την αυλή της Μητροπόλεως με άρωμα και γεύση θερινών νυκτών.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.