Η Ζάκυνθος σε νέα γαστρονομική εποχή

Πολύ αναβαθμισμένο βρήκαμε φέτος το κλασικό νησί του Ιονίου, με γευστικά highlights σε ξενοδοχεία - έκπληξη.

Η Ζάκυνθος σε νέα γαστρονομική εποχή

Στο εξαιρετικό design hotel «Olea All Suits hotel» έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη γαστρονομία με δυο εστιατόρια fine dining. Το ένα είναι το βραβευμένο Αθηναϊκό Nikkei, που έγινε Nikkei Pasifico και ενσωματώθηκε πλήρως στο exotic περιβάλλον. Την επιμέλεια των πιάτων έχει ο chef του Nikkei Σπύρος Μαυροειδής, που έχει συνδυάζει με ευρηματικότητα, φαντασία και τεχνική, τις ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις. Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό ceviche μυλοκόπι με γαρίδα, καλαμάρι τεμπούρα, κουμκουάτ, king bora και καλαμπόκι. Τα συστατικά έδεναν μεταξύ τους και δημιουργούσαν μια πολύπλοκη και ωραία γεύση. Σημαντικό μέρος στην Nikkei εμπειρία είναι τα παντρέματα των cocktails με τα πιάτα. Η bar manager Μαίρη Ταλαιπώρου και ο bar consultant Σπύρος Κερκύρας έχουν δουλέψει πάρα πολύ τον κατάλογο των cocktails και τα ταιριάσματα και έχουν κάνει τόσο δυνατά ζευγάρια, που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού.

H ταλαντούχα Μαίρη μας πρότεινε το ceviche με ένα εκπληκτικό spicy sour με Pisco, πιπεριές chili, δροσερό φρέσκο lime, κομπόστα ανανά και σιρόπι κόκκινων φρούτων. Must taste επίσης είναι το Athimiento Bloody μια συναρπαστική παραλλαγή του Bloody mary με δυνατό χαρακτήρα, που προκύπτει από την ανάμειξη των συστατικών: το πορτοκάλι, την περουβιανή ντομάτα, το ξύδι από βερίκοκα, το σύκο, την βότκα και το σουσάμι. Στο άλλο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Flow», που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της μονάδας και έχει απαράμιλλη θέα στον Ζακυνθινό κάμπο, το μενού είναι τελείως διαφορετικό, επικεντρωμένο σε ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, που αποδίδονται με μοντέρνο και ευφάνταστο τρόπο.

Η Ζάκυνθος σε νέα γαστρονομική εποχή - εικόνα 1

Δίπλα στο Τσιλιβι, στο Τραγάκι, στο υπερσύγχρονο και στιλάτο «Lesante Blu» πάνω στη θάλασσα, την προσοχή μας διεκδικεί το εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας «Melia». Τo μενού που αποτελείται από συγκεκριμένα στάδια, έχουν επιμεληθεί ο executive chef Νικόλαος Σπυρούδης, με τον chef Διονύση Ζάββα και την ομάδα τους και κινείται σε κλασικά μονοπάτια της ελληνικής και γαλλικής κουζίνας, με πολύ καλές τεχνικές και μαγειρέματα. Στο τραπέζι πρώτα μας ήρθε μια συλλογή από χειροποίητα ψωμιά μαζί με καπνιστό βούτυρο, παγωμένο ελαιόλαδο με βούτυρο κακάο και ζακυνθινό άνθος αλατιού.

Πολύ καλή εισαγωγή, που ανέβασε στροφές στο καλοσώρισμα, που περιείχε μια απίθανη κροκέτα με σιγομαγειρεμένο κουνέλι, ένα τραγανό tacos με ταρτάρ μόσχου και καραμελωμένο κρεμμύδι, μια δροσερή tapioca με ταρτάρ από μυλοκόπι και ένα αλμυρό ταρτάκι με κρέμα παρμεζάνα και πούδρα πράσου. Στα κυρίως, πολύ ωραία πρόταση είναι ο μαριναρισμένος κολιός με αφρό ούζου και χτένια σωτέ που δένουν με τα μανιτάρια. Το πιάτο που ξεχωρίζει είναι το περιστέρι με την κρέμα salsify, τις κανθαρέλες και την σάλτσα από το μεδούλι μόσχου. Κάθε συστατικό μπλέκεται με το άλλο και δημιουργεί μια εκρηκτική επίγευση.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια