Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935»

Ελληνικές γεύσεις πειραγμένες από τον σεφ Γιάννη Στανίτσα σερβίρονται στη σάλα, ενώ ναπολετάνικες πίτσες, αφράτες σαλάτες και νόστιμα cocktails δίνουν γεύση στη ρομαντική, σινεφίλ ταράτσα.

Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935»

Κουρνιασμένο στην καρδιά του αθηναϊκού food village, στην οδό Βουλής και σε ένα κτήριο με έντονη τη μεσοπολεμική αύρα, το luxury boutique hotel «V1935» παίζει εδώ και λίγες εβδομάδες σε διπλό ταμπλό γεύσης, ανοίγοντας σε θαμώνες κι επισκέπτες του Κέντρου όχι μόνο το όμορφο rooftop του, αλλά και το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ισογείου.

Κομψά μεταλλικά σαλόνια τύπου φερ φορζέ, περίτεχνες μπορντούρες στο ξύλινο μπαρ και προσεγμένη μουσική, συνθέτουν αύρα ρομαντικής κομψότητας, σε έναν χώρο που αντλεί την αισθητική του από την αστική παράδοση της περιοχής, ενώ ανάλαφρες και μυρωδάτες ναπολετάνικες πίτσες, αφράτες, δροσερές σαλάτες και νόστιμα, ευφάνταστα cocktails δίνουν γεύση στην άκρως ρομαντική, χαλαρή ατμόσφαιρα ενός spot που ταιριάζει χάρμα με τα καλοκαιρινά μας απόβραδα, κάτω απ’ τα αστέρια του αθηναϊκού ουρανού.

Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935» - εικόνα 1

Στο δε ισόγειο, αντίκες συνυφασμένες με τον χαρακτήρα του κτηρίου – επιβλητική παρουσία, λόγου χάρη, το παλιό αυθεντικό ντουλάπι πάγου, που έχει μετατραπεί σε σύγχρονο ψυγείο χωρίς να χάσει ούτε σκλήθρα απ’ την, μελωμένη απ’ τον χρόνο, ξύλινη επένδυσή του – στολίζουν τις γωνιές μιας σάλας συνδεδεμένης με την αστική και την εμπορική ιστορία της Αθήνας: Οι πέτρινοι τοίχοι της στέγαζαν κάποτε το μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλου, πρώτος κρίκος μιας απ’ τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής που έχει γνωρίσει η Ελλάδα.

Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935» - εικόνα 2

Εδώ, τα ξύλινα σκαλιστά τραπέζια υποδέχονται ελληνικές γεύσεις πειραγμένες από την ομάδα του σεφ Γιάννη Στανίτσα, με τα σκιουφιχτά με μπολωνέζ γαρίδας και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, για παράδειγμα, να είναι ένα comfort πιάτο με απροσδόκητες υφές και όμορφα τονισμένη τη μυρωδιά της θάλασσας. Παράλληλα, ο μουσακάς με αρνίσιο κρέας και κρέμα γραβιέρας, ψημένος αυτοστιγμεί σε μικρό πήλινο κιούπι, φέρνει στο πιάτο μια ανάλαφρη, αλλά βαθιά στη γεύση της εκδοχή του κλασικού πιάτου, που μοσχοβολάει Ελλάδα με τρόπο που θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους ξενόφερτους, αλλά και τους ντόπιους foodies εξίσου.

Περισσότερες πληροφορίες

V1935 Roof Garden

(ξεν. «V1935») Βουλής 29, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.