Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο

Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala με κορυφαίους σεφ διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο

Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 1
«Noble Gourmet», Elysium Resort & Spa.

H ανακήρυξη της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 από το IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) έριξε τα φώτα στην ιδιαίτερη γαστρονομία των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων· και η σημαντική πολιτιστική διάσταση της ελληνικής κουζίνας αλλά και των ποιοτικών τοπικών προϊόντων αναγνωρίστηκε επίσημα για πρώτη φορά από έναν ευρωπαϊκό οργανισμό.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 2
«Thea», Sheraton Rodes Resort.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που τιμούν αυτήν τη σημαντική διάκριση είναι η διοργάνωση «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός». Το event περιλαμβάνει μια σειρά από υψηλού επιπέδου dîners de gala που θα πραγματοποιηθούν σε πέντε εμβληματικά ξενοδοχεία της Ρόδου, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας με σύγχρονο τρόπο και την παρουσίασή της στο διεθνές κοινό, στην τοπική κοινωνία αλλά και στους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 3
«Blue Bay», Atlantica Imperial Resort & Spa.

Oι σεφ των ξενοδοχείων σε συνεργασία με βραβευμένους guest chefs αντλούν έμπνευση από τις κουζίνες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και, αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα, δημιουργούν εξαιρετικά πιάτα, τα οποία συμπληρώνουν κρασιά και τυριά από την περιοχή. Η πρεμιέρα για τα dîner de gala θα γίνει στις 2 Αυγούστου, στο «Elysium Resort & Spa», όπου στο βραβευμένο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Noble Gourmet» (Χρυσός Σκούφος 2019), ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης σε συνεργασία με το σεφ Σταμάτη Μισομικέ αναδημιουργούν εμπνευσμένα τη ροδίτικη κουζίνα μέσα από σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Guest chef θα είναι ο Σωτήρης Ευαγγέλου. Στις 9 Αυγούστου θα πάρουν τη σκυτάλη το «Rodos Palace Hotel» και το fine dining εστιατόριό του «12 Νησιά». Επικεφαλής της κουζίνας οι σεφ Μιχάλης Στάλας και Λευτέρης Καμπουράκης, που αποδίδουν μοντέρνα τις ροδίτικες γεύσεις, με guest chef τον Δημήτρη Παμπόρη.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 4
«Almante's», Lindian Village.

Τα dîners de gala του φθινοπώρου ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου με το «Atlantica Imperial Resort & Spa» και το fine dining εστιατόριό του «Blue Bay». Ο έμπειρος executive chef Ηλίας Κακούρης και η μπριγάδα του ερμηνεύουν τις αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις με κοσμοπολίτικη διάθεση και guest chef τον Έκτορα Μποτρίνι. Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, πάλι, στο «Thea» του «Sheraton Rhodes Resort», ο executive chef Νίκος Ζερβός επιλέγει μια ανάλαφρη και μοντέρνα κουζίνα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, με guest chef τον Αστέριο Κουστούδη.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 5
«12 Νησιά», Rodos Palace Hotel.

Τελευταίο dîner de gala στο «Lindian Village» στις 2 Οκτωβρίου. Στο εστιατόριο «Almante’s», ο executive chef Γιώργος Παλαιολόγου ενσωματώνει τοπικά προϊόντα σε γευστικά πιάτα, με guest chef τον Γιάννη Μπαξεβάνη.

Με την ευγενική χορηγία:
METRO Cash & Carry
NESPRESSO

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.