2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

Η Σαντορίνη δεν παύει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτά είναι δύο από τα εστιατόρια της Οίας που δοκιμάσαμε φέτος και μας κέρδισαν.

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

Η Σαντορίνη δεν παύει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτά είναι δύο από τα εστιατόρια της Οίας που δοκιμάσαμε φέτος και μας κέρδισαν.

«Κόκκινο Ποδήλατο»

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία - εικόνα 1

Το «Κόκκινο Ποδήλατο» είναι στην καλύτερη θέση της καλντέρας. Μικρό, στιλάτο, ρομαντικό με χαρακτήρα σε προετοιμάζει για την κουζίνα εμπειρία που ακολουθεί. Ο Φάνης Μαικάντης έχει ετοιμάσει ένα προχωρημένο μενού, δημιουργώντας ντουέτα ανάμεσα σε πιάτα και σε βραβευμένες ετικέτες ελληνικών λαδιών. Ένα από τα καλύτερα ζευγάρια είναι το καπνιστό χέλι με σταμναγκάθι, κρέμα αυγολέμονο και λάδι ophacium. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το πάντρεμα της φραγκόκοτας με το αρωματικό pamaco και το αρνί με το εξαιρετικό λάδι el-won blend. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δυο τρεις σταγόνες λαδιού σε όλες τις περιπτώσεις προστίθενται στο τέλος, όταν το πιάτο έρθει στο τραπέζι και αμέσως αλλάζει γίνεται πιο ολοκληρωμένο.

«Black Rock, Secret suites & Spa»

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία - εικόνα 2

Ένα από τα εστιατόρια που ξεχωρίζει στην Οία για την ραφιναρισμένη ελληνική κουζίνα είναι το «Black Rock». Το μενού, το οποίο επιμελείται ο σεφ Σήφης Μανουσέλης με την υποστήριξη του Στέλιου Παπανικολάου, κρύβει πολλές γευστικές εκπλήξεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι τα γεμιστά από gel ντομάτας, μους κατσικίσιου τυριού, τουρσί μελιτζάνας, τσιπς μελιτζάνας και ελληνικό ριζότο. Μπορεί στην εικόνα το συγκεκριμένο πιάτο να μην παραπέμπει στα κλασικά γεμιστά, μόλις όμως το δοκιμάσεις σου έρχονται αμέσως οι γευστικές μνήμες από το ταψί που έβγαινε στο σπίτι. Τέτοια πιάτα υπάρχουν και άλλα, βλέπε στιφάδο λαβράκι και μπακλαβάς.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια