«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail

Σε ένα από τα πιο γοητευτικά πόστα της αθηναϊκής ριβιέρας, ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης παρουσιάζει τη δική του εκδοχή μιας ελληνικής δημιουργικής ψαροταβέρνας.

«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail

Σε ένα από τα πιο γοητευτικά πόστα της αθηναϊκής ριβιέρας, πάνω στη θάλασσα της Βουλιαγμένης, ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης παρουσιάζει εδώ και τρία χρόνια τη δική του εκδοχή μιας ελληνικής δημιουργικής ψαροταβέρνας με το ψάρι σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή.

Ένθερμος οπαδός της φιλοσοφίας «from head to tail», προσφέρει μια πραγματική ανατομία του ψαριού στο πιάτο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γευτούμε το ψάρι της επιλογής μας μαγειρεμένο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, σε τρία, έξι ή δώδεκα στάδια: για παράδειγμα, κάποια μέρη ταρτάρ ή σούπα, το κεφάλι με κριθαράκι, τα φιλέτα ψημένα στη ρομπάτα ή μαγειρεμένα φρικασέ κ.ο.κ.

«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail - εικόνα 1

Ασυνήθιστη και τολμηρή για τα αθηναϊκά δεδομένα η πρόταση, πλαισιώνεται στη βραδινή κάρτα του μαγαζιού από σαλάτες και ζεστά ορεκτικά καθώς και κάποιες signature δημιουργίες του σεφ, όπως η σκορπίνα λινγκουίνι, η τσιπούρα crispy skin και οι ταλιατέλες cacio e pepe di mare, ενώ τα επιδόρπια υπογράφει φέτος ο εξαιρετικός pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης.

Άλλη φετινή νουβοτέ η δημιουργία ενός oyster bar με αναπαυτικά κρεβάτια από μπαμπού για την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όπου εκλεκτά στρείδια και θαλασσινά προσφέρονται σε αρμονία με διαφορετικές σαμπάνιες που επιλέγει ο Γιάννης Καρακάσης (MW), ένας από τους 383 wine masters παγκοσμίως. Τα μεσημέρια η φάση είναι χαλαρή, οι γεύσεις πιο comfort, τα ιστιοπλοϊκά ρίχνουν άγκυρα μπροστά σου κι εσύ νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Περισσότερες πληροφορίες

BlueFish

Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.