«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή

Ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό κουβάρι για κάθε στιγμή της ημέρας ξετυλίγει εδώ και λίγο καιρό στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «V1935», στην καρδιά της πόλης.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή

Ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό κουβάρι για κάθε στιγμή της ημέρας ξετυλίγει εδώ και λίγο καιρό το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «V1935», στην καρδιά της πόλης. Δίνοντας νέα ζωή σε ένα γοητευτικό κτίριο με αύρα Μεσοπολέμου, το οποίο στέγαζε κάποτε το πρώτο μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλου, ξεκινά τη δράση του από νωρίς στο all day bistrot του ισογείου με την ξεχωριστή vintage αισθητική.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή - εικόνα 1

Το στοιχείο της πέτρας κυριαρχεί, ένα ξύλινο ψυγείο πάγου-αντίκα, που χρονολογείται από το 1920, μας ταξιδεύει μαζί με το πρώτο μπουκάλι της Φιξ στα χρόνια του Μεσοπολέμου, ενώ οι γεύσεις που προτείνει ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Στανίτσας προβάλλουν το ελληνικό στοιχείο με μοντέρνα οπτική: δροσερή ελληνική σαλάτα με τηγανητή φέτα σε κρούστα ρίγανης, καπνιστό χέλι με σπανάκι και βινεγκρέτ ροδιού, ελαφρύς μουσακάς σε ατομικό σκεύος με αρνίσιο κιμά και κρέμα γραβιέρας, πολύ εντυπωσιακό γαλακτομπούρεκο με κραμπλ τσουρεκιού και παγωτό κανέλας.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή - εικόνα 2

Ανεβαίνοντας τώρα στο πολύ όμορφο roof garden του ξενοδοχείου, η θολωτή οροφή ανοίγει και υπόσχεται δροσερές βραδιές κάτω από τον ουρανό. Κομψές swing μουσικές γεμίζουν το χώρο, ασπρόμαυρες ταινίες του βωβού κινηματογράφου προβάλλονται στον τοίχο και η όρεξη ανοίγει για τις εξαιρετικές πίτσες του Λευτέρη Τσαουσάκη με τη χειροποίητη ναπολιτάνικη ζύμη.

Αυτή με σταφύλι, ρικότα και φέτα βάζει υποψηφιότητα για την πίτσα του καλοκαιριού, η vegan πίτσα με φυτικά τυριά αφουγκράζεται τις διατροφικές τάσεις της εποχής, ενώ δεν λείπουν οι σαλάτες, τα ζυμαρικά και τα signature cocktails, όπως αυτό με τη βιολογική aloe vera από την προσωπική καλλιέργεια του ιδιοκτήτη, για μια καλοκαιρινή βραδιά με τα όλα της στο αθηναϊκό downtown.

Περισσότερες πληροφορίες

V1935 Roof Garden

(ξεν. «V1935») Βουλής 29, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

38 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.