«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της

Πολλοί λένε ότι «βλέπουν» Ακρόπολη, αν υπάρχει όμως ένα εστιατόριο που μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει το πιο προνομιακό τετ-α-τετ με τον ιερό βράχο, αυτό είναι το «Διόνυσος Zonar’s».

«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της

Πολλοί λένε ότι «βλέπουν» Ακρόπολη, αν υπάρχει όμως ένα εστιατόριο που μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει το πιο προνομιακό τετ-α-τετ με τον ιερό βράχο, αυτό είναι το «Διόνυσος Zonar’s». Το ιστορικό εστιατόριο-τοπόσημο έχει φιλοξενήσει στον κομψό και πολυτελή χώρο του –η διακόσμηση του οποίου φέρει την υπογραφή εμβληματικών καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Μόραλης και η Eλένη Bερναρδάκη– όλες τις διασημότητες που έχουν επισκεφθεί την πόλη μας τα τελευταία 50 χρόνια. Αλλά και για εμάς τους Αθηναίους μια βραδιά στο «Διόνυσος Zonar’s» αποτελεί εμπειρία, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που το εστιατόριο και το caf βγαίνουν έξω, το πρώτο στις βεράντες του και το δεύτερο στην αυλή.

Φέτος, μάλιστα, βρίσκουμε τον «Διόνυσο» ανανεωμένο και με έντονη τη σφραγίδα της ελληνικότητας. Το μενού του εστιατορίου και του cafe, που υπογράφει ο νέος σεφ Θοδωρής Αφεντάκης, έχει σαφές «γαλανόλευκο» πρόσημο, το οποίο υπογραμμίζουν τα προϊόντα Ελλήνων μικρών παραγωγών που χρησιμοποιούν εδώ. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και η λίστα κρασιών, που αποθεώνει τον ελληνικό αμπελώνα.

«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της - εικόνα 1

Στον «Διόνυσο» μπορείτε να έρθετε όλες τις ώρες της ημέρας: από το πρωί για ένα πλούσιο πρωινό και καφέ, για γεύμα και δείπνο και στους δύο χώρους του αλλά και για το εξαιρετικό brunch (12 μ.-2 μ.μ.) και το tapas bar που προτείνει ιδανικούς συνδυασμούς ποτού και μεζέ. Το «Διόνυσος Zonar’s» σε οποιαδήποτε εκδοχή του (εστιατόριο, caf, tapas bar) είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης πριν ή μετά τη βόλτα στο ωραιότερο σημείο της Αθήνας – κι ένα από τα ωραιότερα του κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες

Διόνυσος Zonar's

Ροβέρτου Γκάλλι 43, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.