Ακρόπολη: χαμηλά ή ψηλά;

«Gargaretta» και «Point A» στη Ροβέρτου Γκάλλι φτιάχνουν ένα όμορφο και νόστιμο δίδυμο για κάθε διάθεση.

Ακρόπολη: χαμηλά ή ψηλά;

Η όμορφη «Gargaretta» υφαίνει εδώ και λίγο ένα καλογραμμένο all day σενάριο στους πρόποδες της Ακρόπολης. Ο μακρόστενος χώρος με τις μεγάλες τζαμαρίες που ανοίγουν για το καλοκαίρι, ανοίγει από νωρίς με καλό καφέ και ενδιαφέρουσες προτάσεις για πρωινό και brunch, ενώ ποντάρει για τη συνέχεια σε μεσογειακές γεύσεις, tapas και πλατό τυριών και αλλαντικών, που κόβονται εκείνη την ώρα και μπορείτε να αγοράσετε και για το σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τα ψαγμένα προϊόντα που θα δείτε να κοσμούν τα ράφια του, ενώ δεν λείπουν τα cocktail και τα κρασιά που θα δροσίσουν τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές.

Ακρόπολη: χαμηλά ή ψηλά; - εικόνα 1

Ακριβώς απέναντι τώρα, το «Point A» άνοιξε μόλις τις πόρτες του για φέτος στην κορυφή του ξενοδοχείου «Ηρώδειον». Ανανεωμένο -ιδιαίτερα στα της μπάρας του που ενισχύεται φέτος με τα signature cocktail της Barflies και τις πρωτότυπες προτάσεις σε barfood-, προσφέρει σταθερά ένα από τα ωραιότερα 360 πανοράματα στην πόλη και τον ιερό βράχο μαζί με τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις των σεφ Μανώλη Μαυριγιαννάκη και Μάριου Πιρπιρίδη που φωτίζουν συνταγές και υλικά της χώρας μας: από τους all time classic λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας μέχρι το κερκυραϊκό σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο και το ναξιώτικο πατούδο με αρνάκι, σέσκουλα, γλυκοπατάτα και ψητά σκόρδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Gargaretta

Ροβέρτου Γκάλλι 1, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/05/2024

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.