Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον

25η Μαρτίου στην πόλη και αναζητούμε ξεχωριστές διευθύνσεις για να απολαύσουμε το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας.

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον

25η Μαρτίου στην πόλη και αναζητούμε διευθύνσεις για να απολαύσουμε το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας.

Βασίλαινας

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον - εικόνα 1

Ο μπακαλιάρος με το παραδοσιακό κρουστό κουρκούτι και το ελαφρύ τηγάνι επιστρέφει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Βρασίδα, έχοντας για παρέα σαρακοστιανές λιχουδιές - από χταπόδι με ρεβιθάδα και ριζότο σουπιάς μέχρι αστακομακαρονάδα - αλλά και, γιατί όχι, μια μοντέρνα ρετσίνα από την πλούσια κάβα με τις 170 ετικέτες κρασιών.

Chefi

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον - εικόνα 2

Ένα ειδικό μενού 4 πιάτων (€ 35 κατ'άτομο) σερβίρει το χαλανδριώτικο εστιατόριο το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου. Τιμώμενο πιάτο ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά γλυκοπατάτα και κρέμα αρακά, και τριγύρω του μια κακαβιά με μπρουσκέτα ζυμωτού ψωμιού, ένα κριθαρότο παντζαριού με καλαμάρι σχάρας κι ένα ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι και λευκή σοκολάτα.

Βόλτα

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον - εικόνα 3

Αν σας βγάλει ο δρόμος σας προς Κάτω Πετράλωνα, πριν ή μετά τη βόλτα, εδώ θα βρείτε το πατροπαράδοτο έδεσμα σε δύο εκδοχές: με κουρκούτι και μηλέικη αλιάδα ή τσιλαδιά, όπως τη φτιάχνουν στη Μεσσηνία, με φρέσκια τομάτα, κρεμμύδι, σταφίδα και ελαιόλαδο.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.