«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia!

Προσεγμένο και κομψό, το «αδερφάκι» του «White spoon» έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό την είσοδό του στη δυνατή πιάτσα του Χολαργού με σημαία του μια (πολύ καλή) πίτσα.

«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia!

Είναι πολύ ευχάριστο όταν εισπράττεις μιαν αίσθηση ποιότητας σε κάθε πτυχή ενός χώρου που επισκέπτεσαι και η αλήθεια είναι ότι ο Βίκτωρ Αντωνιάδης το πρόσεξε πολύ το «Aperio». Η νέα του πρόταση –μετά το «White spoon», που ουσιαστικά πυροδότησε την πιάτσα του Χολαργού κι έπειτα επεκτάθηκε και στην Αγία Παρασκευή με το «Big spoon»– είναι αυτό το καταρχήν πολύ στιλάτο all day ιταλικό εστιατόριο.

Ο χώρος σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι πάνω στην πολύβουη Μεσογείων και σε χαλαρώνει με ένα διακοσμητικό mix ’n’ match, που δένει τις κρεμάμενες φτέρες με τη στιβαρή δρύινη μπάρα, τα σε στιλ μπουφέ έπιπλα γεμάτα ποτά πίσω της, τα λογής λογής τραπέζια και καρέκλες αλλά και τις εντυπωσιακές κάθετες μπουκαλιέρες, που ορθώνονται φορτωμένες κρασιά σε διάφορες μεριές (τη λίστα επιμελείται ο καλός οινοχόος Νίκος Λουκάκης). Παρότι καθημερινή, τα τραπέζια δεν αργούν να γεμίσουν με παρέες όλων των ηλικιών αλλά και πίτσες σε ξύλινα πλατό, που βγήκαν μόλις από το μεγάλο χτιστό φούρνο που δεσπόζει στην ανοιχτή κουζίνα.

«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia! - εικόνα 1

Ναι, η πίτσα είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και όχι άδικα: ζύμη λεπτή και αφράτη σε ναπολιτάνικο στιλ (χρειάζεται να διπλώσεις το κομμάτι για να το σερβίρεις, οπότε θα ακούσεις κι εκείνο το «κρατς-κρατς» στις ξεροψημένες άκρες) και toppings ποιοτικά και σε καλή αναλογία, αν κρίνω από την Bianca που προτιμήσαμε εμείς, με μοτσαρέλα, μανιτάρια, σκόρδο και λάδι τρούφας. Την επιμέλεια του μενού έχει ο Κώστας Καρακώστας, head chef στο «Da Luigi» της «Costa Navarino», ο οποίος ανθολογεί κάποιες κλασικές γεύσεις της Μπότας, φροντίζοντας ενίοτε να βάλει δίπλα τους ταιριαστές δικές του πινελιές.

«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia! - εικόνα 2

Το vitello tonnato έρχεται με καλή γευστική ισορροπία ανάμεσα στο κρέας και στη σάλτσα τόνου και κεντημένο με τηγανητή κάππαρη και άχυρο από πράσο, το φίνο μοσχαρίσιο καρπάτσιο ανεβαίνει καρυκευμένο με λίγο χοντρό αλάτι κι έναν ωραίο πουρέ καρότου, οι χρυσαφένιες ρυζοκροκέτες arancini βγάζουν comfort νοστιμιά. Στα κυρίως, το ριζότο μανιταριών ήρθε με το ρύζι σωστά βρασμένο κι ένα πολύ νόστιμο μπισκότο παρμεζάνας καρφωμένο πάνω του, ενώ το οσομπούκο που σιγομαγειρεύουν σε κρασί έχει δυνατή γεύση, την οποία απαλύνει όμορφα ο συνοδευτικός πουρές πατάτας. Πολύ καλά και τα γλυκά τους: ελαφρύ τιραμισού με καλή επίγευση καφέ, σοφιστικέ φοντάν σοκολάτας με φραμπουάζ και καπνιστό αλάτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Aperio Cucina & Vino

Λεωφ. Μεσογείων 258, Χολαργός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.