Πρώτη ματιά στο «Pizza dal Professore»

Ένα πολύ ενδιαφέρον streetfood στέκι ανοίγει οσονούπω τις πόρτες του στην καρδιά της πόλης με ιταλική σφραγίδα-εγγύηση.

Πρώτη ματιά στο «Pizza dal Professore»

Ένα πολύ ενδιαφέρον streetfood στέκι ανοίγει οσονούπω τις πόρτες του στη Στοά Μπολάνη, απέναντι από το «42 Barstronomy.Athens», με τη σφραγίδα του καλού ιταλικού εστιατορίου «Dal Professore» και σπεσιαλιτέ την πίτσα. Όχι μια οποιαδήποτε, αλλά εκείνη την πολύ ξεχωριστή, οβάλ, πανάλαφρη και κριτσανιστή –κάτι ανάμεσα σε pinsa και scrocchiarella– που ο chef patron Νίκος Δημητροκάλης παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι στη Νάξο και τώρα κατεβάζει και στο κέντρο της Αθήνας.

Το signature ζυμάρι (πολύ υψηλή υγρασία, φυσικό προζύμι και διπλή ζύμωση είναι κάποια από τα μυστικά του) θα ψήνεται σε περιστρεφόμενο φούρνο-έργο τέχνης, κεντημένο με πλακάκια στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, και θα γαρνίρεται με καλοδιαλεγμένα ΠΟΠ προϊόντα της γείτονος και όχι μόνο, λ.χ. prosciutto Riserva di San Daniele, σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια