«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία;

Το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο restobar στην κεντρική πλατεία των Βριλησσίων έχει αύρα ωραία και χαλαρωτική και ποντάρει τόσο στις γεύσεις όσο και στα κοκτέιλ του.

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία;

Tα κομψά origami φωτιστικά που κρέμονται από την οροφή και κατεβαίνουν σε διάφορα ύψη πάνω από τα τραπέζια, γλυκαίνουν τα πρόσωπα των ως επί το πλείστον νεαρών θαμώνων του ολοκαίνουργιου «Kinjo Japanese Restobar» που κρύβεται σε μιαν άκρη της πλατείας Αναλήψεως στα Βριλήσσια.

Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, είναι φτιαγμένο με καλή εργονομία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Μια ματιά να ρίξεις, λ.χ., στα σουπλά και στα chopsticks από απαλό ξύλο με το ανάγλυφο λογότυπο του μαγαζιού ή στα πολύ ξεχωριστά πιάτα σε σκούρο ανθρακί χρώμα, αντιλαμβάνεσαι ότι η δουλειά έχει γίνει με μεράκι. Το ίδιο «μερακλής» είναι και ο σεφ Νίκος Πολιτάκος, με θητεία σε ορισμένα γνωστά γιαπωνέζικα εστιατόρια και, πολύ περισσότερο, με βαθιά αγάπη για τη γιαπωνέζικη κουζίνα την οποία υπηρετεί με πάθος.

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία; - εικόνα 1

Αξίζει να πιάσεις θέση στα πολύ αναπαυτικά σκαμπό μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και να του ζητήσεις ένα omakase menu στα μέτρα σου. Η ψαριά της ημέρας κρύβει διαμαντάκια (όπως το γριβάδι και η σφυρίδα που πετύχαμε εμείς) που γίνονται κλασικά sashimi και nigiri με ρύζι σχετικά ήπιας οξύτητας, ενώ σε πιο δημιουργικούς τόνους, αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκοφάγωτο λαβράκι usuzukuri, σε λεπτές φέτες με σάλτσα ponzu και τρούφα, όπως και τα μαριναρισμένα φιλέτα παλαμίδας που καπνίζονται σε άχυρα και σερβίρονται με τζίντζερ και σχοινόπρασο τσιμπώντας λιγάκι στη γλώσσα. Πέρα από τα ωμά, το μενού ανοίγεται και στις ζεστές παρασκευές: τα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με κοτόπουλο έχουν ωραία καπνιστή γεύση, τα dumplings με χοιρινό κιμά, ελαφροτηγανισμένα από τη μία μεριά, έχουν το προσόν της πολύ καλής ζύμης, ενώ το σωστό τηγάνι ανεβάζει την tempura λαχανικών.

Όλα αυτά, και άλλα πολλά, επιβάλλεται να τα συνοδεύσετε με τα εξαιρετικά signature cocktails που ετοιμάζει η μπάρα σε συνεργασία με το αδερφό μπαρ «Cibo» που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, όπως το απολαυστικό όσο και πολύπλοκο 47 Ronin με καπνιστό ουίσκι, μους από καλαμάνσι και αλμυρή καραμέλα.

Δώστε βάση..

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία; - εικόνα 2

...στο pork ramen

Τo ramen με χοιρινό έρχεται αρκούντως spicy και ορεκτικό, με τρυφερό κρέας, μανιτάρια shimeji αλλά κι ένα πολύ ξεχωριστό αβγό, βρασμένο και μαριναρισμένο για δύο ημέρες σε σόγια.

...στο unagi

Χέλι, αβοκάντο, σπαράγγι, αγγούρι, αλλά και φουαγκρά (ελαφρώς καψαλισμένο για να βγάλει το λίπος του) και flakes τρούφας συγκατοικούν σε ένα από τα πιο ξεχωριστά rolls του καταλόγου.

...στο Fuji Mountain

Αν αγαπάτε τα tiki cocktails ενδώστε άφοβα σε τούτο εδώ, που μπλέκει απολαυστικά ρούμι με ανανά, λικέρ μπαχαρικών, passion fruit αλλά και yuzu cordial για γιαπωνέζικο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Kinjo

Κονίτσης 29, Πλ. Αναλήψεως, Βριλήσσια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.