Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

Το Matsuhisa διατηρεί τις γαστρονομικές του δάφνες, όσον αφορά τη Γιαπωνέζικη κουζίνα και τις εμπλουτίζει με Ελληνικά και Περουβιανά στοιχεία, προσεγγίζοντας με επιτυχία το umami γευστικό αποτέλεσμα.

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

Το Matsuhisa διατηρεί τις γαστρονομικές του δάφνες, όσον αφορά τη Γιαπωνέζικη κουζίνα και τις εμπλουτίζει με Ελληνικά και Περουβιανά στοιχεία, προσεγγίζοντας με επιτυχία το umami γευστικό αποτέλεσμα.

Κάθε φορά που το Matshuhisa είναι στο πρόγραμμα των γευστικών δοκιμών η προδιάθεση είναι πολύ θετική. Και πώς να μην είναι όταν ξέρεις ότι θα βρεθείς σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά location της Αθηναϊκής Ριβιέρας, για να δοκιμάσεις πιάτα που υπογράφει ο ειδικός Nobu;

Αυτή τη φορά καθίσαμε σε ένα από τα στρογγυλά τραπέζια, που έχουν πρόσβαση στην θέα της κουζίνας και της θάλασσας. Όπως πάντα το προσωπικό είναι απόλυτα ενημερωμένο και ευγενικό. Ξεκινήσαμε μελετώντας την ανανεωμένη λίστα cocktail. O bar manager Χάρης Γεωργακόπουλος με την ομάδα του έχει δημιουργήσει συνταγές, που συνδυάζουν με επιτυχία Ιαπωνικά και τοπικά υλικά, αναδεικνύουν τα χαρίσματα των spirits και παντρεύονται με τα πιάτα, αναβαθμίζοντας το bar station του εστιατορίου.

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού! - εικόνα 1

Για την προετοιμασία του ουρανίσκου, πολύ καλό είναι το Dolce Verde, με βάση το gin. Είναι τόσο δροσερό και όξινο, που φρεσκάρει την παλέτα. Εξίσου καλό, για να κάνει παρέα στα πρώτα ωμά πιάτα είναι το Bourbon safari με ωραίες νότες εσπεριδοειδών. Το δοκιμάσαμε μαζί με τα σπιρτόζικα Sashimi tacos με σολομό, Sashimi λαβράκι και τα πληθωρικά γευστικά Tiradito White Fish.

Ένα από τα καινούργια πιάτα που ξεχωρίζει για την ένταση του είναι το New Style Toro με φρέσκο τόνο, που ισορροπεί ακόμα καλύτερα αν του βάλεις δίπλα ένα plum sour, που είναι γλυκόξινο με καπνιστές πινελιές.

Μερικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι το κλασικό black cod, το Χιλιανό λαβράκι και τα πικάντικα noodle καλαμαριού. Έκπληξη είναι η συλλογή με sushi που έχουν ως βάση ελληνικά ψάρια και ο συνδυασμός του foie gras με τα ζουμερά escalopes. Στην ενότητα των γλυκών το επίπεδο έχει ανέβει, με πιο σύνθετες προτάσεις και πολύ καλό homemade παγωτό - ξεχωρίζει το sorbet καρύδας με λάιμ.

Barilla Masters of Pasta

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια